25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăEconomieEl Salvador lansează un site de monitorizare a trezoreriei Bitcoin de $360...

El Salvador lansează un site de monitorizare a trezoreriei Bitcoin de $360 milioane

El Salvador, prima țară care a adoptat Bitcoin ca monedă legală, în anul 2021, a lansat recent un site propriu de verificare a rezervelor de Bitcoin. Acesta oferă diverse instrumente pentru monitorizarea rezervelor de Bitcoin ale țării, folosind date on-chain.

Site-ul online al trezoreriei Bitcoin din El Salvador furnizează date în timp real despre rezervele naționale de Bitcoin. Națiunea din America Centrală deține în mod oficial 5748 BTC, valoarea acestora fiind aproximativ de $355 milioane, având în vedere că Bitcoin se tranzacționează la prețul de aproximativ $61.660 în acest moment.

În ultima săptămână, El Salvador a achiziționat șapte BTC în valoare de peste $438.000 și a adăugat un total de 31 BTC, în valoare de $1.94 milioane, în ultimele 30 de zile, conform site-ului oficial al guvernului. Aceste achiziții se aliniază cu obiectivul statului El Salvador de a-și adăuga zilnic un Bitcoin în trezorerie.

Guvernul a adoptat Bitcoin ca monedă legală, în septembrie 2021, pentru a promova incluziunea financiară, a facilita plățile de remitențe mai eficiente și a atrage inovații financiare. Decizia președintelui Nayib Bukele a fost intens criticată după ce Bitcoin a scăzut de la maximul anterior de $69.000 în noiembrie 2021, după colapsul exchange-ului FTX. Deținerile de Bitcoin ale El Salvador au scăzut semnificativ în valoare, atunci când Bitcoin a ajuns până la $16.000.

Cu toate acestea, El Salvador are acum un profit nerealizat de $57.4 milioane pe deținerile sale de Bitcoin; acest lucru este rezultatul unei medii de achiziție de $43.097 per BTC.

În contextul unei astfel de abordări avangardiste ale statului din America Centrală, importanța securității în tranzacțiile cu criptomonede este de importanță capitală. Fraudele pot fi însă prevenite cu ușurință, prin utilizarea dispozitivelor de securitate precum Ledger, care pot oferi protecție totală împotriva furturilor și hackurilor. Ce este Ledger? Un portofel hardware de ultimă generație, care asigură stocarea securizată a criptomonedelor și previne orice tentativă de fraudă.

Potrivit lui Tim Draper, un venture capitalist cunoscut, rezervele de Bitcoin ale El Salvador ar putea reprezenta un colac de salvare pentru națiune. Draper susține că, dacă prețul Bitcoin va ajunge la $100.000, țara ar putea deveni financiar independentă și ar putea plăti împrumuturile către Fondul Monetar Internațional.

Analiștii criptomonede sugerează că BTC va depăși pragul de $100.000 în perioada de bull market din 2024-2025. După halvingul din 2024, Bitcoin ar putea atinge un vârf de peste $150.000, conform unui raport de cercetare realizat de analiștii Bitfinex. „Folosind un model de regresie simplu, prezicem o creștere de preț de 160% post-halving în următoarele 14 luni, ducând prețul între $150.000 – $169.000.”

Acțiunea prețului Bitcoin va depinde în mare măsură de fluxurile instituționale din Statele Unite ale fondurilor de tranzacționare la vedere (ETFs) Bitcoin, care au înregistrat intrări nete pozitive după trei săptămâni consecutive de ieșiri nete. Fondurile ETF de Bitcoin din SUA au acumulat un total de $413 milioane în valoare de intrări nete în ultima săptămână, conform Dune Analytics.

Deși pe nivel autohton nu s-a pus până acum problema ca statul să investească în Bitcoin, în România există destule afaceri bazate pe blockchain, iar utilizatorii de criptomonede au acces la platforme de top.

Binance se distinge ca fiind una dintre cele mai importante platforme de tranzacționare la nivel global, iar în România, le oferă utilizatorilor un avantaj considerabil. După crearea unui cont nou pe Binance, investitorii și traderii români pot efectua tranzacții direct în RON și au acces la o gamă largă de instrumente financiare, inclusiv opțiuni de staking, futures și multe altele. De asemenea, prin intermediul platformei exclusiviste pentru lansări de noi monede, Binance Launchpad, utilizatorii au șansa de a fi printre primii utilizatorii care investesc în tokenuri noi, înainte de a fi listate pe piețele majore.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă