26.6 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportTenisAna Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a...

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi identice pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, scor 6-4, 6-4.

Jucătoarea noastră s-a impus în faţa finalistei din 2021 după o oră şi 38 de minute. Ana Bogdan (31 ani, 64 WTA) a servit foarte bine în acest meci, în care Pavliucenkova (32 ani, 22 WTA) a fost superioară la capitolul winners (24-15), dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 30-16.

Bogdan a început în forţă şi a condus cu 3-0 în primul set, a fost egalată (3-3, 4-4), însă a câştigat primul act cu 6-4, încheind cu break. Ana Bogdan a dominat şi setul secund, în care a avut 4-1 şi 5-2. Rusoaica a revenit şi a servit pentru a egala la 5-5, însă românca a tranşat disputa cu un break.

Românca și-a egalat cu această ocazie cel mai bun rezultat al său la Roland Garros.

După acest succes, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 158.000 de euro şi 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina (29 ani, 19 WTA), victorioasă în faţa franţuzoaicei Diane Parry cu 6-4, 7-6.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă