18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiLuxemburg: Expoziศ›ie dedicatฤƒ aportului Familiei Regale la aderarea Romรขniei รฎn NATO ศ™i...

Luxemburg: Expoziศ›ie dedicatฤƒ aportului Familiei Regale la aderarea Romรขniei รฎn NATO ศ™i Uniunea Europeanฤƒ

รŽn seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa ศ™i Alteศ›a Sa Regalฤƒ au avut bucuria unei frumoase ศ™i emoศ›ionante รฎntรขlniri cu comunitatea de romรขni din Marele Ducat al Luxemburgului, la Centrul Cultural Scheiss, potrivit romaniaregala.ro.

รŽn sala mare a fost vernisatฤƒ expoziศ›ia dedicatฤƒ aportului Familiei Regale la aderarea Romรขniei รฎn NATO ศ™i Uniunea Europeanฤƒ. Expoziศ›ia a fost admiratฤƒ รฎn luna martie la Bruxelles, la sediul central al NATO, atunci cรขnd au fost sฤƒrbฤƒtoriศ›i 20 de ani de la intrarea Romรขniei รฎn Organizaศ›ia Tratatului Atlanticului de Nord.

Sฤƒrbฤƒtoarea de la Luxemburg a fost organizatฤƒ de Ambasada Romรขniei รฎn Marele Ducat รฎmpreunฤƒ cu Asociaศ›ia Luxemburg Romรขnia, condusฤƒ de doamna Crina Eniศ›ฤƒ. Au luat doamna ambasador Livia Rusu ศ™i doamna Eniศ›ฤƒ, iar apoi au rostit un cuvรขnt de bun-gฤƒsit Majestatea Sa ศ™i Principele Radu. A fost prezent la รฎntรขlnire directorul Statului Major al Apฤƒrฤƒrii din Romรขnia, generalul de brigadฤƒ Valentin Brรขnzei.

Dupฤƒ ceremonia de deschidere, membrii comunitฤƒศ›ii romรขneศ™ti, veniศ›i la Luxemburg din toate colศ›urile ศ›ฤƒrii ศ™i din Republica Moldova, au stat de vorbฤƒ cu Custodele Coroanei ศ™i cu Principele Consort pe terasa centrului.

รฎntรขlnire regalฤƒ Luxemburg centrul cultural Scheiss,รฎntรขlnire regalฤƒ Luxemburg,centrul cultural Scheiss

Foto Facebook Familia Regala a Romaniei, 23 mai 2024

Vizitฤƒ la Universitatea din Luxembrug ศ™i la ศ™coala Notre Dame Sainte-Sophie

Miercuri, 22 mai, Custodele Coroanei ศ™i Principele Radu au vizitat Universitatea Luxemburg. La vizitฤƒ a luat parte ambasadorul Romรขniei la Luxemburg. Oaspeศ›ii regali au fost รฎntรขmpinaศ›i de profesorul Marie-Hรฉlรจne Jobin, vice-rectorul universitฤƒศ›ii, ศ™i de doamna Daniela Di Santo, directorul Fondului Belval.

Majestatea Sa ศ™i Principele Radu au vizitat Luxembourg Learning Centre, apoi biblioteca universitarฤƒ ศ™i, รฎn final, Maison du Savoir. La departamentul din urmฤƒ, oaspeศ›ii regali s-au รฎntรขlnit cu profesori ศ™i studenศ›i ai universitฤƒศ›ii, cu care au purtat un dialog pe tema contribuศ›iei Romรขniei la Uniunea Europeanฤƒ ศ™i NATO ศ™i la sprijinirea Republicii Moldova pe drumul european.

Tot miercuri, Custodele Coroanei ศ™i Principele Radu au vizitat ศ™coala Notre Dame Sainte-Sophie din Luxemburg. ศ˜coala are o tradiศ›ie pedagogicฤƒ ศ™i educativฤƒ de aproape patru secole. Oaspeศ›ii regali au fost รฎntรขmpinaศ›i รฎn Capela ศ˜colii de cฤƒtre dna. Nicola Heckner, directorul general, ศ™i de profesoara Ioana de Cidrac. รŽn Capelฤƒ, Majestatea Sa ศ™i Principele Radu au asistat la un recital de poezie ศ™i muzicฤƒ susศ›inut de elevii romรขni ai ศ™colii, apoi au stat de vorbฤƒ cu pฤƒrinศ›ii copiilor ศ™i cu o parte dintre profesori. ศ˜coala are elevi din 50 de ศ›ฤƒri ale lumii ศ™i acoperฤƒ รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar, gimnazial ศ™i liceal.

รŽn a doua parte a vizitei la Notre Dame Sainte-Sophie, oaspeศ›ii regali au vizitat laboratoare, sฤƒli de studiu ศ™i sฤƒli de sport ale ศ™colii. La plecare, Majestatea Sa ศ™i Principele Radu ศ™i-au luat rฤƒmas bun de la zecile de elevi de ศ™coalฤƒ primarฤƒ, aflaศ›i รฎn curtea ศ™colii pentru a spune la revedere musafirilor din Romรขnia.

Majestatea Sa Margareta continuฤƒ รฎn Luxemburg pledoaria pentru integrarea europeanฤƒ a Republicii Moldova

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romรขne a pledat, marลฃi, รฎntr-un discurs susลฃinut la Institutul Pierre Werner din Luxemburg, pentru sprijinirea Republicii Moldova รฎn procesul sฤƒu de integrare europeanฤƒ ลŸi a vorbit despre situaลฃia โ€œcriticฤƒ ลŸi precarฤƒโ€ din aceastฤƒ ลฃarฤƒ, care se confruntฤƒ cu tehnicile de destabilizare ale Rusiei, potrivit agerpres.ro.

รŽn discursul sฤƒu intitulat โ€œSecuritatea frontierelor estice ale UE ลŸi NATO. O perspectivฤƒ romรขneascฤƒโ€, susลฃinut รฎn prezenลฃa Alteลฃei Sale Regale Henri, Marele Duce al Luxemburgului, Majestatea Sa Margareta a atras atenลฃia asupra estului continentului ลŸi a invitat la reflecลฃie asupra potenลฃialelor pericole de escaladare a agresiunii Rusiei รฎmpotriva Ucrainei.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Curca plouatฤƒ – Academia Catavencu

IPS Teodosie cฤƒdelniศ›a, GPS-ul ศ™i apa - Academia Caศ›avencu Ministrul Adrian Cรขciu a dat vina pe autoritฤƒศ›ile locale pentru dezastrul produs de vijelii ศ™i...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Exporturile alimentare rฤƒmรขn o provocare: Doar 8 companii din industrie au intrat รฎn top 500

Industria alimentarฤƒ din Romรขnia, deศ™i รฎn creศ™tere รฎn ultimii ani, nu reuศ™eศ™te sฤƒ acopere รฎntregul necesar de consum intern ศ™i are o prezenศ›ฤƒ modestฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ