18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportAlte sporturiTรขnฤƒra antrenatฤƒ de maestra emeritฤƒ a sportului, Mirela Paศ™ca, รฎnscrisฤƒ รฎn campania...

Tรขnฤƒra antrenatฤƒ de maestra emeritฤƒ a sportului, Mirela Paศ™ca, รฎnscrisฤƒ รฎn campania โ€ž100 de tineri pentru dezvoltarea Romรขniei”

Antonia Dragomir, o tรขnฤƒrฤƒ gimnastฤƒ de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut รฎn lumea gimnasticii romรขneศ™ti ศ™i internaศ›ionale, datoritฤƒ talentului sฤƒu remarcabil ศ™i dedicฤƒrii exemplare. Descoperitฤƒ ศ™i antrenatฤƒ de maestra emeritฤƒ a sportului ศ™i campioana europeanฤƒ la gimnasticฤƒ, Mirela Paศ™ca, Antonia a fost รฎnscrisฤƒ รฎn campania โ€ž100 de tineri pentru dezvoltarea Romรขniei”, un proiect menit sฤƒ identifice ศ™i sฤƒ sprijine talentele care contribuie la progresul ศ›ฤƒrii, desfฤƒศ™urat la nivel naศ›ional de Fundaศ›ia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romรขniei.

Povestea Antoniei รฎncepe pe o alee cu castani, unde a fost captivatฤƒ de graศ›ia unei tinere care practica elemente de bazฤƒ รฎn gimnasticฤƒ. Acest moment a fost decisiv pentru Antonia, care a decis sฤƒ urmeze acelaศ™i traseu. La vรขrsta de 8 ani, a pฤƒศ™it pentru prima oarฤƒ รฎn sala de antrenament a doamnei Mirela Paศ™ca, iar progresele sale nu au รฎntรขrziat sฤƒ aparฤƒ. รŽn doar cรขteva luni, Antonia a รฎnceput sฤƒ se distingฤƒ printre celelalte tinere gimnaste, demonstrรขnd un talent รฎnnฤƒscut pentru acest sport exigent. Antrenoarea Antoniei, Mirela Paศ™ca a fost campioanฤƒ naศ›ionalฤƒ atรขt la junioare cรขt ศ™i la senioare, iar primul succes de marcฤƒ pe arena internaศ›ionalฤƒ a fost obศ›inut la Campionatul European din 1990 unde a cucerit medalia de aur la paralele. La Campionatul Mondial, din 1991 de la Indianapolis, SUA, a fฤƒcut parte din echipa Romรขniei medaliatฤƒ cu bronz, iar la ediศ›ia din 1992, de la Paris, a urcat pe cea de-a treia treaptฤƒ a podiumului la paralele inegale. Tot รฎn 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Mirela Paศ™ca a cucerit medalia de argint pe echipe.

รŽn ultimii cinci ani, Antonia Dragomir a reuศ™it sฤƒ se impunฤƒ ca o prezenศ›ฤƒ constantฤƒ pe scenele naศ›ionale ศ™i internaศ›ionale. A participat la numeroase competiศ›ii de prestigiu ศ™i a fost mereu pe podium, recunoscutฤƒ atรขt pentru tehnica execuศ›iilor, cรขt ศ™i pentru expresivitatea ศ™i eleganศ›a miศ™cฤƒrilor sale. Unul dintre cele mai remarcabile momente din cariera sa timpurie a fost cรขnd a cรขศ™tigat preselecศ›ia pentru World Championships of Performing Arts (WCOPA), cel mai mare concurs de profil din Statele Unite ale Americii, la care urmeazฤƒ sฤƒ ajungฤƒ.

Pe lรขngฤƒ succesul รฎn gimnasticฤƒ, Antonia este ศ™i o elevฤƒ excepศ›ionalฤƒ la ศ˜coala nr. 142 din Bucureศ™ti, unde obศ›ine performanศ›e academice de top, avรขnd media 10 la toate materiile. Recent, a reuศ™it sฤƒ ajungฤƒ la etapa judeศ›eanฤƒ a Olimpiadei de Geografie, demonstrรขnd cฤƒ pasiunea ศ™i disciplina din gimnasticฤƒ se transpun ศ™i รฎn performanศ›ele ศ™colare.

Includerea Antoniei รฎn campania โ€ž100 de tineri pentru dezvoltarea Romรขniei” nu este doar o recunoaศ™tere a talentului sฤƒu, ci ศ™i o mฤƒrturie a speranศ›ei pe care o reprezintฤƒ tinerii precum ea pentru viitorul ศ›ฤƒrii. Sub รฎndrumarea ศ™i experienศ›a doamnei Mirela Paศ™ca, Antonia Dragomir este pe cale sฤƒ devinฤƒ nu doar o campioanฤƒ, ci ศ™i un model pentru generaศ›iile viitoare de sportivi. รŽn sala de gimnasticฤƒ, la ศ™coalฤƒ, sau รฎn cadrul campaniilor naศ›ionale, Antonia continuฤƒ sฤƒ impresioneze ศ™i sฤƒ inspire prin ambiศ›ia ศ™i dedicarea sa.

Campania โ€ž100 de tineri pentru dezvoltarea Romรขniei” a fost lansatฤƒ รฎn spiritul sฤƒrbฤƒtoririi unitฤƒศ›ii ศ™i identitฤƒศ›ii naศ›ionale ศ™i รฎศ™i propune sฤƒ aducฤƒ รฎn prim-plan poveศ™tile ศ™i realizฤƒrile celor mai remarcabili copii ศ™i tineri din Romรขnia, care, prin pasiunea, dedicarea ศ™i talentul lor, au reuศ™it sฤƒ se facฤƒ remarcaศ›i la nivel naศ›ional ศ™i internaศ›ional.

Cei 100 de tineri care ne fac mรขndri cฤƒ suntem romรขni ศ™i care s-au remarcat prin performanศ›e deosebite vor fi incluศ™i รฎn primul catalog al excelenศ›ei romรขneศ™ti, care va fi lansat la finalul acestui an.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย Twitter,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...

Surpriza zilei la US Open! Swiatek, eliminatฤƒ รฎn sferturi

Iga Swiatek eliminatฤƒ รฎn sferturile de finalฤƒ de la US Open: โ€žNu รฎmi explic de ce serviciul meu a fost atรขt de slabโ€ Iga Swiatek...

Mฤƒdฤƒlina Ghenea ศ™i Lady Gaga au impresionat la Festivalul de Film de la Veneศ›ia

Lady Gaga ศ™i Mฤƒdฤƒlina Ghenea au fost douฤƒ dintre cele mai remarcate prezenศ›e la Festivalul de Film de la Veneศ›ia, รฎn cadrul premierei mondiale...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ