20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăPoliticăRețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În schimb, documente și declarații obținute de jurnaliști dezvăluie că cei care au beneficiat au fost persoanele ce l-au susținut în campania electorală, mulți dintre aceștia având legături strânse cu USR.

Diana Pungă: De la Șefa de Campanie la Șefa ASPA

Un exemplu notabil este Diana Pungă, șefa de campanie a lui Nicușor Dan în 2020. Pungă, fost membru al USB (partidul fondat de Nicușor Dan și transformat ulterior în USR), a devenit inițial șefa de cabinet a edilului. Ulterior, a fost împuternicită să coordoneze activitatea ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București, poziție pe care a deținut-o până la incidentul tragic în care o femeie a fost ucisă de câini pe Lacul Morii.

Costinel Radu: De la Jandarmerie la Consilier Personal

Diana Pungă l-a adus în Primăria Municipiului București pe Costinel Radu, fost șef în Jandarmeria București, pe funcția de consilier personal al lui Nicușor Dan pentru probleme de ordine publică și Poliția Locală. Recent, Radu a fost implicat într-un scandal după ce a folosit autoturismul de serviciu în interes personal, transportând materiale de construcție pentru casa sa din Fierbinți, Ialomița, în timpul weekendului.

Ramona Nicoleta Dinu și Tudor Măcicășan

Folosirea bunurilor publice în scop personal este o practică obișnuită printre apropiații lui Nicușor Dan. Ramona Nicoleta Dinu, fost senator USR, a fost cooptată pe postul de consilier specializat în guvernanță corporativă și insolvență.

De asemenea, Tudor Măcicășan, consultant pe transport al primarului general, a fost protejat de consilierii USR după ce iubita sa, și ea consilier în PMB, a folosit mașina de serviciu pentru a participa la festivalul Electric Castle din județul Cluj.

Eduard Valentin Stroe: Directorul General al Poliției Locale București

Costinel Radu l-a propulsat pe Eduard Valentin Stroe pentru funcția de director general la Poliția Locală București. Stroe a fost implicat în aplicarea unei amenzi controversate de 35 de milioane de euro într-o zonă retrocedată din parcul IOR, imediat după numirea sa în funcție. De asemenea, el a schimbat numeroși funcționari publici din instituție, înlocuindu-i cu persoane apropiate, parte din Corpul de Control al DGPLCMB.

Aceste cazuri ilustrează clar că principiul meritocrației, pe care Nicușor Dan îl promitea pentru angajații PMB, nu se bazează pe interesele cetățenilor, ci pe legăturile apropiate cu persoana sa sau cu partidele care l-au susținut în campania din 2020.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...
Ultima oră
Pe aceeași temă