Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți se plâng că tarifele sunt mai mari în stațiunile de lux din Franța.
La un restaurant din Portul Tomis, de exemplu, patru persoane au fost nevoite să scoată din buzunar aproape 300 de lei pentru o masă simplă. Un piept de pui la grătar a costat 48 de lei, coastele de porc au fost 65 de lei, puiul gorgonzola s-a ridicat la 53 de lei, iar o pizza la 60 de lei. O sticlă de apă sau cola a ajuns la prețuri de 19 și, respectiv, 14 lei. Chiar și un simplu fresh a fost taxat cu 25 de lei.
„Mi s-a părut foarte mult. Dacă alegeam să mergem în Grecia sau Turcia, nu cred că plăteam jumătate din suma aceasta. La noi, comercianții au tendința să pună adaosuri foarte mari. De aceea, multă lume alege să meargă în altă parte. Dacă nu vor învăța că au nevoie de clienți pentru a face profit, nu vor ajunge niciodată la nivelul celor de afară“, a comentat pe rețelele de socializare persoana care a dat aproape 300 de lei pentru câteva guri de mâncare.