20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentVIDEO. Mesajul Patriarhului Daniel de Înviere. "Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a...

VIDEO. Mesajul Patriarhului Daniel de Înviere. „Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de Sfintele Paști, evidențiind semnificația profundă a Învierii Domnului pentru credincioși.

În cuvintele sale, Patriarhul subliniază că Învierea Domnului este o sărbătoare a iubirii smerite și milostive a lui Hristos, care a învins ura, violența și moartea prin sacrificiul său suprem. Prin Înviere, Hristos dăruiește oamenilor speranța unei vieți veșnice, învingând astfel toate forțele întunericului și aducând lumină și bucurie în sufletele credincioșilor.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel subliniază, de asemenea, importanța reflectării asupra învățăturilor înviate de Hristos și asupra însemnătății acestei sărbători pentru viața spirituală a credincioșilor. Într-o lume marcată de ură, violență și suferință, Învierea aduce un mesaj de pace, iubire și speranță, invitându-ne pe toți să ne îndreptăm inimile către Dumnezeu și către semeni, să practicăm milostenia și să trăim în armonie și solidaritate.

„Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei Evanghelii şi al credinţei creştine ortodoxe. De aceea, pe coperţile exterioare ale Sfintei Evanghelii se află imprimate icoana Răstignirii şi icoana Învierii lui Hristos. Timp de 40 de zile, de la Paşti până la Înălţarea Domnului, se cântă în biserică Troparul Sfintelor Paşti şi se adresează salutul pascal ‘Hristos a Înviat!’ ‘Adevărat a Înviat!’. Învierea Domnului este sărbătoarea iubirii smerite şi milostive a lui Hristos cel ce a învins ura, violenţa şi moartea, dăruind oamenilor viaţă veşnică. De aceea Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei. În aceste zile de sărbătoare să împărtăşim celor din jurul nostru, prin cuvânt şi prin fapte, iubirea, pacea şi bucuria lui Hristos, mai ales copiilor orfani, bolnavilor şi bătrânilor, precum şi românilor aflaţi printre străini. Sfintele Paşti să vă aducă tuturor în suflet şi în case lumina şi binecuvântarea lui Hristos cel Înviat cu sănătate fericire şi mult ajutor în viaţă. Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”, a transmis PF Daniel, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...

Un accident grav, soldat cu morți și răniți, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sâmbătă după amiaza pe Valea Oltului. O persoană a murit și altele sunt rănite. Circulația mașinilor este blocată. Potrivit IPJ...
Ultima oră
Pe aceeași temă