18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒSebastian Burduja ศ™i-a prezentat Planul pentru Bucureศ™ti. Candidatul PNL viseazฤƒ sฤƒ...

Sebastian Burduja ศ™i-a prezentat Planul pentru Bucureศ™ti. Candidatul PNL viseazฤƒ sฤƒ facฤƒ din Capitalฤƒ port la Dunฤƒre

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primฤƒria Capitalei, ลŸi-a prezentat, luni, ‘Planul pentru BucureลŸti’, care prevede, printre altele, propuneri referitoare la combaterea drogurilor, mutarea transportului รฎn subteran, termoficarea, digitalizarea ลŸi un oraศ™ mai verde.

Candidatul liberal a transmis cฤƒ รฎn ultimii ani BucureลŸtiului i-a lipsit o viziune ลŸi cฤƒ el a transpus de mai mult timp ideile sale pentru BucureลŸti รฎntr-o carte.

โ€žAm scris aceastฤƒ carte, ‘Planul pentru BucureลŸti’, tocmai pentru a da o perspectivฤƒ ลŸi, aลŸa cum ลŸtiลฃi, era publicatฤƒ รฎnainte de a fi anunลฃat candidatul PNL. Pentru cฤƒ nu am intrat รฎn aceastฤƒ luptฤƒ, รฎmpreunฤƒ cu dumneavoastrฤƒ, pentru o funcลฃie. Am intrat pentru ideile care meritฤƒ sฤƒ fie puse รฎn practicฤƒโ€, a spus Burduja.

Acesta a menลฃionat cฤƒ are studii care sฤƒ รฎl ajute รฎn realizarea unei administraลฃii moderne.

โ€žEu m-am pregฤƒtit รฎn dezvoltare urbanฤƒ, asta am fฤƒcut la Banca Mondialฤƒ, asta am studiat la Stanford, la Harvardโ€, a explicat Sebastian Burduja.

Candidatul PNL a รฎnceput prezentarea planului sฤƒu pentru Capitalฤƒ cu un subiect de actualitate – combaterea consumului de droguri. A subliniat cฤƒ un primar poate face asta รฎn parteneriat cu Ministerul de Interne ลŸi prin prezenลฃa poliลฃiลŸtilor locali รฎn proximitatea ลŸcolilor.

Un alt capitol prezentat de candidat este โ€žBucureลŸtiul conectatโ€ ลŸi a vizat fluidizarea traficului. โ€žSฤƒ ducem traficul รฎn subteran ลŸi sฤƒ lฤƒsฤƒm oraลŸul pentru oameniโ€, a arฤƒtat Burduja, dรขnd ca exemplu efectul pe care l-a avut proiectul ‘The Big Dig’ din oraลŸul american Boston.

Liberalul a spus cฤƒ รฎลŸi doreลŸte ca BucureลŸtiul sฤƒ devinฤƒ port la Dunฤƒre. โ€žE un proiect la care ลฃin mult ลŸi se numeลŸte ‘BucureลŸtiul port la Dunฤƒre’. Avem un canal Dunฤƒre-BucureลŸti, care e terminat รฎn proporลฃie de cam 70%. Nimeni nu a fost รฎn stare รฎn 34 de ani sฤƒ facฤƒ asta. Ideea nu e a comuniลŸtilor, e de la Alexandru Ioan Cuza. Gรขndiลฃi-vฤƒ cum ar fi ca BucureลŸtiul sฤƒ intre รฎn liga oraลŸelor europene care sunt port la Dunฤƒre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparลฃinem de acest club. Transportul pe apฤƒ, apropo, e cea mai ieftinฤƒ formฤƒ de transport. Croazierฤƒ pe Dunฤƒre BucureลŸti-Viena? Sigur! Croazierฤƒ pe Dunฤƒre BucureลŸti – Delta Dunฤƒrii? De ce nu? Am spus de la bun รฎnceput, nu trebuie sฤƒ ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici ลŸi oraลŸe mici, mizele mari fac oamenii mari ลŸi oraลŸe mariโ€, a afirmat Burduja.

El a vorbit ลŸi despre ‘BucureลŸtiul civilizat’, cu apฤƒ caldฤƒ ลŸi cฤƒldurฤƒ. รŽn 2024, a adฤƒugat Burduja, รฎncฤƒ se vorbeลŸte รฎn Capitalฤƒ de multe blocuri fฤƒrฤƒ apฤƒ caldฤƒ ลŸi cฤƒldurฤƒ. Printre soluลฃiile prezentate a fost ลŸi faptul cฤƒ รฎn nordul BucureลŸtiului este apฤƒ geotermalฤƒ, care trebuie folositฤƒ ca energie verde, energie regenerabilฤƒ, pentru รฎncฤƒlzire.

Burduja s-a referit ลŸi la crearea unui parc nou, care sฤƒ lege Parcul Izvor de parcul din jurul Palatului Parlamentului de parcul din faลฃa Academiei Romรขne.

Liberalul a vorbit ลŸi de necesitatea construirii unor parcฤƒri subterane, dar ลŸi la transformarea Pฤƒdurii Bฤƒneasa รฎntr-un parc urban.

BucureลŸtiul digital ลŸi crearea de ‘fabricฤƒ de unicorni’ a fost ultimul punct prezentat, luni, de candidat รฎn planul sฤƒu.

โ€žLa BucureลŸtiul digital vreau sฤƒ vฤƒ vorbesc de un proiect de suflet care se numeลŸte ‘fabrica de unicorni’. ‘Fabrica de unicorni’ s-a รฎntรขmplat la Lisabona. Primฤƒria de acolo a luat o zonฤƒ industrialฤƒ veche, o fostฤƒ fabricฤƒ, ลŸi a transformat-o รฎntr-un hub pentru start-up-uri. Aratฤƒ senzaลฃional! Avem foarte multe spaลฃii din BucureลŸti care se preteazฤƒ la asta!โ€, a mai spus Burduja.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ลŸi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar general sรขmbฤƒtฤƒ, la Biroul Electoral Municipal, รฎn prezenลฃa liderului PNL, Nicolae Ciucฤƒ.ย 

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ