20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒLifestyleFoodReศ›etฤƒ de Conopidฤƒ la Cuptor

Reศ›etฤƒ de Conopidฤƒ la Cuptor

Ingrediente

  • o conopidฤƒ mare (aproximatic 2 kg)
  • 400 g de smรขntรขnฤƒ cu 12% grฤƒsime
  • 230 g caศ™caval
  • 2 ouฤƒ
  • o bucatฤƒ micฤƒ de unt necesarฤƒ pentru a unge vasul pentru cuptor
  • o legฤƒturฤƒ de ceapฤƒ verde sau o ceapฤƒ albฤƒ/roศ™ie
  • o lingurฤƒ de parmezan ras
  • sare ศ™i piper dupฤƒ gust

Cum se face conopida la cuptor

รŽntre timp, se pregฤƒtesc restul ingredientelor pentru a gฤƒti conopida la cuptor. Se dฤƒ drumul la cuptor ศ™i se lasฤƒ sฤƒ se รฎncฤƒlzeascฤƒ la 180 de grade.

Se taie ceapa mฤƒrunt, iar caศ™cavalul se taie รฎn cubuleศ›e mici. Ouฤƒle se bat bine, iar peste se adaugฤƒ smรขntรขna ศ™i se amestecฤƒ totul pรขnฤƒ se obศ›ine o pastฤƒ omogenฤƒ. 

Cรขnd conopida a fiert, aceasta se lasฤƒ la scurs รฎntr-o sitฤƒ mare timp de 2-3 minute.

Se ia o tavฤƒ รฎncฤƒpฤƒtoare pentru cuptor, fie tavฤƒ din inox specialฤƒ pentru cuptor 40/32 cm, fie tavฤƒ din ceramicฤƒ pentru cuptor 35/23 cm ศ™i se unge bine cu bucata de unt pe toatฤƒ suprafaศ›a.

รŽn vas se pune, pe rรขnd, un strat de conopidฤƒ, bucheศ›ele mici, o jumฤƒtate de lingurฤƒ de pesmet deasupra, jumฤƒtate din cantitatea de caศ™caval ศ™i ceapฤƒ, un sfert din cantitatea de smรขntรขnฤƒ amestecatฤƒ cu ou, sare ศ™i piper, iar deasupra รฎncฤƒ un strat de conopidฤƒ. Urmezi aceศ™ti paศ™i pรขnฤƒ cรขnd termini toate ingredientele, iar la final, peste smรขntรขna ศ™i oul presฤƒrat, adaugi tot parmezanul rฤƒmas.

Conopida cu smรขntรขnฤƒ ศ™i ou se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pรขnฤƒ cรขnd s-a rumenit suficient de bine la suprafaศ›ฤƒ.

Conopida se serveศ™te caldฤƒ ศ™i este felul principal ideal pentru masa de prรขnz sau cinฤƒ รฎn familie.

Cum alegi cea mai bunฤƒ conopidฤƒ

Atunci cรขnd desfaci conopida รฎn bucheศ›ele mici, mugurii tineri sunt ศ™i partea comestibilฤƒ a legumei. Aศ™adar, pentru a te asigura cฤƒ leguma este numai bunฤƒ pentru consum, verificฤƒ sฤƒ nu fie moale ศ™i sฤƒ nu aibฤƒ pete la suprafaศ›ฤƒ. De asemenea, conopida nu trebuie sฤƒ aibฤƒ nici frunzele uscate.

Beneficiile consumului de conopidฤƒ

Un consum regulat de conopidฤƒ, fie cฤƒ vorbim despre reศ›ete cu conopidฤƒ la cuptorย sau conopidฤƒ muratฤƒ, รฎi poate oferi organismului surplusul necesar de vitamina B, C, Omega 3, potasiu, fosfor, calciu ศ™i antioxidanศ›i. Printre cele mai importante beneficii ale consumului de conopodidฤƒ amintim:

Consumul de conopidฤƒ este benefic pentru o digestie sฤƒnฤƒtoasฤƒ – leguma favorizeazฤƒ digestia deoarece uศ™ureazฤƒ tranzitul intestinal.

Conopida menศ›ine creierul sฤƒnฤƒtos – รฎmbunฤƒtฤƒศ›eศ™te funcศ›iile cognitive ศ™i ajutฤƒ la devoltarea armonioasฤƒ a creierului;

รŽmbunฤƒtฤƒศ›eศ™te activitatea ficatului – conopida ajutฤƒ la eliminarea toxinelor ศ™i purificฤƒ sรขngele.

รŽmbunฤƒtฤƒศ›eศ™te imunitatea – datoritฤƒ conศ›inutului ridicat de vitamina C, conopida contribuie activ la รฎmbunฤƒtฤƒศ›irea imunitฤƒศ›ii.

Ce alte reศ›ete de conopidฤƒ mai poศ›i รฎncerca

  • Supฤƒ cremฤƒ de conopidฤƒ;
  • Conopidฤƒ pane/sniศ›ele;
  • Chifteluศ›e din conopidฤƒ;
  • Salatฤƒ de conopidฤƒ;
  • Mรขncare de conopidฤƒ cu pui la cuptor;
  • Conopidฤƒ muratฤƒ.

Conopida este sฤƒracฤƒ รฎn calorii ศ™i poate fi preparatฤƒ รฎntr-o varietate de moduri. Este leguma idealฤƒ pentru a fi gฤƒtitฤƒ la aburi sau la cuptor, iar asta o face idealฤƒ pentru masa de prรขnz sau cinฤƒ. Te aศ™teptฤƒm รฎn magazinele #LaDoiPaศ™i pentru ingrediente proaspete ศ™i aromate ศ™i-ศ›i dorim poftฤƒ bunฤƒ!

Cele mai citite

Kosovo – Romรขnia. Cine va difuza partida tricolorilor

Romรขnia va รฎncepe noul sezon din UEFA Nations League cu o deplasare รฎn Kosovo, vineri, 6 septembrie, de la ora 21:45. Cine transmite la TV...

Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe o perioadฤƒ de 30 de zile

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, de cฤƒtre Judecฤƒtoria Sectorului 1. Hotฤƒrรขrea nu este...

Un elicopter SMURD a intervenit pentru a salva viaศ›a unui ศ™ofer de pe Transfฤƒgฤƒrฤƒศ™an

Unย elicopter SMURDย a fost solicitat sฤƒ recupereze o persoanฤƒ inconลŸtientฤƒ peย TransfฤƒgฤƒrฤƒลŸan, zona Cota 2000, anunลฃฤƒ ISU ArgeลŸ. Un bฤƒrbat de 65 ani aflat la volan pe...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ