O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”.
În fiecare an, NASA, ISDC și NSS organizează cel mai prestigios concurs de dezvoltare aerospațială din lume. Este prima dată în ultimii șase ani când o echipă din România câștigă Marele Premiu. Mai mult, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” este a doua instituție de învățământ din lume care câștigă a doua oară această importantă competiție, prima dată fiind în 2015.
Lucrarea denumită „Project Nova 2” a fost desemnată cea mai bună din cele 5.200 de aplicații înscrise, realizate de 29.000 de elevi din 28 de țări. Stația Nova ar putea fi o colonie spațială toroidală permanentă situată pe orbita planetei Marte, care să susțină peste 2.000 de turiști, oameni de știință și coloniști permanenți.
Cei 12 elevi care au realizat acest proiect câștigător sunt Maria Neagoie, Medeea Marinescu, Luxin Matasaru, Mihai Priboi, Vlad Carasel, Tudor Nicorescu, Andrei Ciobanu, Hristoforos Koutsioukis, Eliza Radu, Vlad Dimulescu, Alex Paun și Luca Teodorescu. Profesorul lor coordonator este Ioana Stoica. Motto-ul după care este construită lucrarea echipei de tineri români este „Per aspera ad astra” – „Prin dificultăți către stele”.
Cei 12 elevi care au câștigat concursul NASA s-au înscris în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!