21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportHandbalMinaur, în semifinalele EHF European Cup! Steaua a ratat calificarea

Minaur, în semifinalele EHF European Cup! Steaua a ratat calificarea

Formația de handbal masculin Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup, deşi a pierdut în deplasare, cu 28-30, returul cu echipa austriacă Bregenz Handball. În alt meci, Steaua a ratat calificarea în „careul de ași”, după ce a cedat în Islanda, în fața celor de la Valur, cu 30-36.

După ce în meciul tur, disputat pe teren propriu, câştigase cu 37-31, vicecampioana României a început destul de bine meciul din Austria şi a condus în câteva rânduri la două goluri (2-0, 4-2, 5-3, 7-5), dar gazdele au reuşit să echilibreze disputa, iar la pauză aveau un avans de două goluri, 18-16.

În repriza secundă, Bregenz şi-a consolidat avansul de pe tabelă, iar la un moment dat chiar a ajuns să conducă la şase goluri, 30-24 (57), după patru goluri consecutive. Minaur a găsit resurse să revină în ultimele minute, punctând de patru ori, suficient pentru a-şi asigura calificarea.

Steaua a ratat calificarea

În alt sfert de finală, Steaua Bucureşti a fost învinsă de Valur Reykjavik, cu scorul de 36-30, în Islanda. Valur câştigase şi la Chiajna, în urmă cu o săptămână, cu scorul de 36-35.

În semifinale, Minaur o va înfrunta chiar pe Valur.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă