Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC.
Propulsat de un motor BMW și de combustibil normal, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind pistele pentru decolare și aterizare.
A fost nevoie de puțin peste două minute pentru a se transforma dintr-o mașină într-un avion.
Acum, vehiculele realizate pe baza designului său vor fi folosite într-o „regiune geografică specifică” din China.
Compania Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul în Cangzhou, a achiziționat drepturile exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar într-o zonă nedeclarată.
Firma și-a construit propriul aeroport și propria școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător slovac de aeronave, a declarat Anton Zajac, cofondator al KleinVision, compania care a creat AirCar.
După ce a deschis calea în dezvoltarea revoluției VE, China dezvoltă acum în mod activ soluții de transport cu avionul.
Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare a unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost parcursă în 20 de minute, a declarat compania – deși aeronava nu conținea pasageri.
Iar în 2023, firma chineză eHang a primit un certificat de siguranță din partea oficialilor chinezi pentru taxiul său zburător electric. Aici, guvernul britanic a declarat că taxiurile zburătoare ar putea deveni un element obișnuit al cerului până în 2028.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!