4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiTehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC.

Propulsat de un motor BMW și de combustibil normal, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind pistele pentru decolare și aterizare.

A fost nevoie de puțin peste două minute pentru a se transforma dintr-o mașină într-un avion.

Acum, vehiculele realizate pe baza designului său vor fi folosite într-o „regiune geografică specifică” din China.

Compania Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul în Cangzhou, a achiziționat drepturile exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar într-o zonă nedeclarată.

Firma și-a construit propriul aeroport și propria școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător slovac de aeronave, a declarat Anton Zajac, cofondator al KleinVision, compania care a creat AirCar.

După ce a deschis calea în dezvoltarea revoluției VE, China dezvoltă acum în mod activ soluții de transport cu avionul.

Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare a unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost parcursă în 20 de minute, a declarat compania – deși aeronava nu conținea pasageri.

Iar în 2023, firma chineză eHang a primit un certificat de siguranță din partea oficialilor chinezi pentru taxiul său zburător electric. Aici, guvernul britanic a declarat că taxiurile zburătoare ar putea deveni un element obișnuit al cerului până în 2028.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Croația reintroduce serviciul militar obligatoriu, după 16 ani de suspendare

Ministerul Apărării din Croația, membră NATO din 2009, a anunțat marți că, începând cu ianuarie 2025, va demara procesul de reintroducere a serviciului militar...

Radu Drăgușin rămâne la Tottenham, după ce Fiorentina îl luase în vizor

Fiorentina este ultima echipă italiană interesată de serviciile lui Radu Drăgușin, după ce în presa din Italia au apărut informații și despre un interes...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă