27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalO femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024.

Confirmarea acestui deces a venit de la Ambasada Republicii Moldova în Rusia și de la Ministerul de Externe al Republicii Moldova. Comunicatul oficial nu prezintă date suplimentare despre victimă.

Informații neoficiale susțin că victima este o femeie de 41 de ani, originară din orașul Bender (Tighina), aflat în estul Republicii Moldova. Femeia de 41 de ani se mutase împreună cu mama ei în Rusia și se căsătorise cu un cetățean rus. Femeia de 41 de ani și soțul ei s-au dus împreună la concertul de la Moscova și au fost amândoi uciși.

Republica Moldova este una dintre țările care a condamnat ferm atacul terorist de lângă Moscova, cu mult înainte să se afle că un cetățean al Republicii Moldova se numără printre cei uciși. Atacul din sala de concerte Crocus City Hall, din 22 martie, s-a soldat cu 137 de morți și 182 de răniți. Organizația teroristă ISIS K a revendicat acest atac.

Autoritățile din Rusia au arestat patru cetățeni proveniți din Tadjikistan, susținând că ei sunt cei care au comis nemijlocit atacul. Rusia mai susține că acești patru suspecți încercau să fugă în Ucraina și că Ucraina ar fi fost dispusă să-i primească. Atât Ucraina cât și Statele Unite au respins această teorie lansată de Rusia. În imaginile prezentate de presa de la Moscova se observă că acești patru arestați au urme de violență gravă, ceea ce ridică întrebări asupra modului în care anchetatorii ruși i-ar fi convins să se recunoască vinovați.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă