4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăPoliticăRomânia și Bulgaria pot intra în Land Schengen la începutul anului 2025,...

România și Bulgaria pot intra în Land Schengen la începutul anului 2025, estimează vicepreședintele Comisiei Europene

România și Bulgaria pot fi integrate în spațiul terestru al țărilor Schengen (Land Schengen) la finalul anului 2024 sau la începutul anului 2025, estimează Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Margaritis Schinas a prezentat această variantă într-un interviu acordat agenției de presă BTA din Bulgaria. Interviul a fost publicat la data de 12 martie 2024.

Vicepreședintele Comisiei Europene a spus că el se așteaptă „la o decizie ca Bulgaria și România să poată adera la Spațiul terestru Schengen după alegerile pentru Parlamentul European”. După cum se știe, aceste alegeri sunt programate în iunie 2024. Margaritis Schinas a precizat că „progresul în această problemă”, adică integrarea Bulgariei și României în Land Schengen, ar trebui să fie așteptat la finalul anului 2024 sau la începutul anului 2025.

Ceea ce se știe cu certitudine este că, la data de 31 martie 2024, România și Bulgaria se vor integra în granițele aeriene și maritime ale Spațiului Schengen.

Cu privire la integrarea deplină în Spațiul Schengen, singurul adversar al României și Bulgariei a rămas cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Cel mai recent, șeful guvernului de la Viena a exprimat această opoziție chiar la București, cu prilejul prezenței sale la Congresul Partidului Popular European (PPE).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pierderi masive în războiul din Ucraina: Jurnaliștii au identificat peste 84.000 de victime, dar cifrele reale ar putea fi mult mai mari

O investigație comună realizată de BBC Rusia și Mediazona, citată de Kyiv Independent, a identificat numele a 84.761 de soldați ruși care au murit...

Riflaje Decorative: Panourile care transformă radical aspectul casei 

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies...

România se confruntă cu o criză economică profundă: CNS Cartel ALFA condamnă măsurile de austeritate propuse de Guvern

București, 22 decembrie 2024Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel ALFA a transmis un semnal de alarmă privind proiectul de ordonanță de urgență (OUG) cunoscut sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă