21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSocialMeteoPrognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 – 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni, vor exista alternanțe termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte.

În Banat, în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade şi ale celor nocturne de 5 – 6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de până la două grade. În restul intervalului vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 13 – 16 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

În Crişana, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade şi ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a un grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 12 – 15 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

În Transilvania, luni şi marţi, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15 – 16 grade şi ale celor nocturne în jurul a două grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de 9 – 10 grade, în timp ce minima va ajunge la -3 grade. În rest, vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 10 – 14 grade şi nocturne de 0 – 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

În Maramureş, în primele două zile, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16 – 17 grade şi ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Mai târziu, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi minime în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 11 – 13 grade şi nocturne de până la 3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate din interval.

În Moldova, până pe data de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2 – 3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12 – 13 grade şi ale celor nocturne la 2 – 3 grade. Vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 – 13 grade, iar minimele de la un grad la 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână din interval.

În Dobrogea, până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere, de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5 – 6 grade, iar cele ale minimelor de la 2 – 4 grade la -2 grade. Până în data de 12 martie, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade şi cele nocturne la 5 – 6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variaţii termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 – 13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare.

În Muntenia, valorile termice vor fi în scădere în zilele următoare, de la medii maxime de 15 grade până spre 8 grade, respectiv minime de la 3 – 4 grade la -3 grade. După această perioadă, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 13 – 16 grade, iar minimele de 2 – 3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

În Oltenia, până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3 – 5 grade, până la -1 grad. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În rest. vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 12 – 14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Condiţii pentru precipitaţii vor fi în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, însă probabilitatea va fi în creştere în cea de-a doua jumătate a intervalului.

La munte, în primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5 – 6 grade şi temperaturi minime în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de zero grade şi ale minimelor în jurul a -6 grade. Vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 2 – 4 grade şi nocturne de la -4 grade la -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi, începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă