18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSocialJustiศ›ieJudecฤƒtoarea din procesul lui Vlad Pascu, anchetatฤƒ disciplinar. Inspecลฃia Judiciarฤƒ s-a autosesizat

Judecฤƒtoarea din procesul lui Vlad Pascu, anchetatฤƒ disciplinar. Inspecลฃia Judiciarฤƒ s-a autosesizat

Inspecลฃia Judiciarฤƒ a anunลฃat, vineri, cฤƒ s-a sesizat din oficiu ลŸi face verificฤƒri privind comportamentul judecฤƒtorului care soluลฃioneazฤƒ dosarul รฎn care este cercetat penal Vlad Pascu, ลŸoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri รฎn localitatea 2 Mai.

รŽn urma informaลฃiilor apฤƒrute รฎn spaลฃiul public privind modul de desfฤƒลŸurare a ลŸedinลฃei de judecatฤƒ din ziua de joi la Judecฤƒtoria Mangalia, Inspecลฃia Judiciarฤƒ s-a sesizat din oficiu faลฃฤƒ de judecฤƒtorul desemnat sฤƒ soluลฃioneze dosarul privind accidentul din data de 19 august 2023.

โ€žSesizarea din oficiu vizeazฤƒ respectarea obligaลฃiei de studiere a dosarelor anterior ลŸedinลฃei de judecatฤƒ (inclusiv din perspectiva prezenลฃei รฎn instituลฃie a judecฤƒtorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor ลŸi ลŸedinลฃelor de judecatฤƒ, comportamentul judecฤƒtorului รฎn ลŸedinลฃele de judecatฤƒ, รฎn principal cu referire la ลŸedinลฃa de judecatฤƒ din ziua de joi, precum ลŸi existenลฃa unor eventuale situaลฃii de incompatibilitate รฎn legฤƒturฤƒ cu dosarul menลฃionatโ€, se aratฤƒ รฎn comunicatul Inspecลฃiei Judiciare.

Procesul รฎn dosarul รฎn care este cercetat penal Vlad Pascu s-a amรขnat joi, urmฤƒtorul termen de judecatฤƒ fiind stabilit de Judecฤƒtoria Mangalia pentru data de 14 martie.

Dupฤƒ terminarea ลŸedinลฃei, tatฤƒl unuia dintre tinerii morลฃi รฎn accident a afirmat cฤƒ judecฤƒtorul a รฎntrebat dacฤƒ bฤƒiatul sฤƒu este รฎn salฤƒ. โ€žMi-a spus dacฤƒ bฤƒiatul meu este รฎn salฤƒ. Nu a vฤƒzut รฎn viaลฃa mea aลŸa judecฤƒtor. รŽi voia buletinulโ€, a relatat acesta.

De asemenea, un alt pฤƒrinte a declarat cฤƒ judecฤƒtorul pฤƒrea cฤƒ a venit nepregฤƒtit la ลŸedinลฃa de judecatฤƒ ลŸi mesteca gumฤƒ.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintฤƒ familia unuia dintre tinerii care au murit รฎn urma accidentului rutier, a afirmat cฤƒ unul dintre apฤƒrฤƒtorii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de al doilea a anunลฃat cฤƒ nu poate participa la termenul de joi pentru cฤƒ este la o acลฃiune de protest alฤƒturi de avocaลฃi din Baroul BucureลŸti.

โ€žSe pare cฤƒ de ultim moment a apฤƒrut o cerere prin care unul dintre cei doi avocaลฃi pe care รฎi are Vlad Pascu s-a retras din dosar, adicฤƒ a denunลฃat mandatul, adicฤƒ nu mai are contract de asistenลฃฤƒ juridicฤƒ. (…) Unul dintre colegii noลŸtri care รฎl apฤƒrฤƒ pe Vlad Pascu a depus cerere la dosar prin care se aflฤƒ รฎn formฤƒ de protest ลŸi atunci nu o sฤƒ fie prezent aici, solicitรขnd termen undeva dupฤƒ 29 februarie. Ne aducem aminte cฤƒ au fost niลŸte nemulลฃumiri, inclusiv din partea avocaลฃilor, cu privire la sistemul judiciar, ลŸi s-a adoptat o hotฤƒrรขre la nivel de Barou BucureลŸti, pe care colegul nostru a รฎmbrฤƒลฃiลŸat-oโ€, a spus Cuculis.

Tot joi, judecฤƒtorii Tribunalului Constanลฃa au decis ca Vlad Pascu sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ รฎn arest preventiv pentru รฎncฤƒ 30 de zile, magistraลฃii respingรขnd contestaลฃia formulatฤƒ รฎmpotriva acestei mฤƒsuri.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

O dronฤƒ israelianฤƒ a ucis mai mulศ›i atacatori palestinieni

Forศ›ele israeliene au ucis ศ™ase militanศ›i palestinieni รฎn oraศ™ul Tubas ศ™i รฎntr-o tabฤƒrฤƒ de refugiaศ›i din apropiere, รฎn Cisiordania ocupatฤƒ, joi dimineaศ›ฤƒ, a anunศ›at...

Acศ›iunile Nvidia s-au prฤƒbuศ™it

Nvidia a dominat titlurile de pe piaศ›a bursierฤƒ รฎn ultimul an, fฤƒrฤƒ discuศ›ii. Acศ›iunile Nvidia s-au prฤƒbuศ™it Inventatorul unitฤƒศ›ilor de procesare graficฤƒ (GPU) conduce revoluศ›ia inteligenศ›ei...

Decrete semnate de preศ™edintele Klaus Iohannis

Comunicat de presฤƒ Decrete semnate de Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 septembrie 2024, urmฤƒtoarele decrete: -Decret privind promulgarea Legii pentru...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ