28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internaศ›ionalAustria: Raiffeisen Bank International investigatฤƒ (RBI) pentru deficienลฃe privind combaterea spฤƒlฤƒrii banilor

Austria: Raiffeisen Bank International investigatฤƒ (RBI) pentru deficienลฃe privind combaterea spฤƒlฤƒrii banilor

Autoritatea de Supraveghere a Pieลฃei Financiare din Austria (FMA) investigheazฤƒ Raiffeisen Bank International (RBI) pentru deficienลฃe privind combaterea spฤƒlฤƒrii banilor, a anunลฃat joi grupul bancar austriac, transmite Reuters, preluat de agerpres.ro.

Investigaลฃia se concentreazฤƒ pe aลŸa numitele reguli de „cunoaลŸtere a clientului”, menite sฤƒ previnฤƒ spฤƒlarea banilor.

Anunลฃul vine รฎntr-un moment รฎn care RBI, cea mai mare bancฤƒ occidentalฤƒ prezentฤƒ รฎn Rusia, este de asemenea investigatฤƒ de Biroul de control al activelor strฤƒine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC). Grupul bancar austriac a primit o solicitare de la OFAC pentru „a clarifica operaลฃiunile cu plฤƒลฃi ลŸi procesele aferente menลฃinute de RBI รฎn contextul recentelor evoluลฃii legate de Rusia ลŸi Ucraina”.

Surse care au dorit sฤƒ-ลŸi pฤƒstreze anonimatul au declarat pentru Reuters cฤƒ ancheta din Austria vizeazฤƒ plฤƒลฃi care implicฤƒ Rusia ลŸi datele publicate de International Consortium of Investigative Journalists (o reลฃea globalฤƒ independentฤƒ de jurnaliลŸti de investigaลฃie) รฎn cadrul proiectului intitulat „Cyprus Confidential”.

Un purtฤƒtor de cuvรขnt al RBI a precizat cฤƒ banca a fost informatฤƒ รฎn ianuarie de constatฤƒrile FMA ลŸi va face apel la orice sancลฃiune, deลŸi รฎncฤƒ nu a fost pronunลฃatฤƒ niciuna. „Ancheta vizeazฤƒ plฤƒลฃile vechi, pรขnฤƒ รฎn 2020”, a precizat purtฤƒtorul de cuvรขnt al RBI.

Autoritatea de Supraveghere a Pieลฃei Financiare din Austria examineazฤƒ plฤƒลฃi care implicฤƒ trei clienลฃi, procesate รฎntre 2017 ลŸi 2020, ancheta putรขnd duce la amenzi, a precizat RBI.

Banca a precizat cฤƒ FMA crede cฤƒ „nu ลŸi-a รฎndeplinit complet obligaลฃiile sale administrative”.

Tentative de รฎnศ™elฤƒciune รฎn numele Raiffeisen Bank

รŽn ultima perioadฤƒ, mulศ›i clienศ›i ai Raiffeisen Bank au primit mesaje false, รฎn numele instituศ›iei bancare, prin intermediul poศ™tei electronice, prin care s-a รฎncercat sustragerea de date personale sau chiar fraude financiare.

Un client Raiffeisen Bank ne-a arฤƒtat cum a primit pe e-mail-ul personal un mesaj suspect semnat รฎn numele departamentului de relaศ›ii clienศ›i al instituศ›iei bancare.

Corpul mesajului era รฎnsoศ›it ศ™i de sigla bฤƒncii.

Clientul instituศ›iei bancare ne-a arฤƒtat cฤƒ a primit mai multe astfel de mesaje.

Ultimul e-mail fals รฎn numele Raiffeisen Bank cuprindea ศ™i un termen folosit eronat รฎn contextul mesajului, โ€œvinificareโ€.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ