21.3 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaZelenski: Prioritatea Ucrainei este provocarea de โ€žpierderi sistematiceโ€ forศ›elor ruse

Zelenski: Prioritatea Ucrainei este provocarea de โ€žpierderi sistematiceโ€ forศ›elor ruse

A provoca „pierderi sistematice” forลฃelor ruse care atacฤƒ de-a lungul frontului pentru a continua sฤƒ cรขลŸtige teren รฎn Ucraina este una dintre marile prioritฤƒลฃi ucrainene pentru acest an, a explicat รฎn discursul sฤƒu adresat naลฃiunii รฎn noaptea de miercuri spre joi preลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite EFE, preluat de agerpres.ro.

ลžeful statului ucrainean a insistat, de asemenea, asupra urgenลฃei consolidฤƒrii apฤƒrฤƒrii antiaeriene pentru a proteja satele, oraลŸele ลŸi infrastructura de atacurile ruseลŸti cu drone ลŸi rachete, cum ar fi cel care a ucis patru persoane la Kiev miercuri ลŸi a provocat un alt deces รฎn regiunea de la sud de Nikolaev.

„Sarcina noastrฤƒ din acest an nu este doar sฤƒ ne รฎntฤƒrim la maximum scutul nostru aerian ลŸi capacitฤƒลฃile cu razฤƒ lungฤƒ de acลฃiune ale Ucrainei, ci ลŸi sฤƒ provocฤƒm cele mai multe pierderi sistematice posibile Rusiei”, a transmis Zelenski.

Liderul ucrainean considerฤƒ รฎngheลฃarea activelor ruseลŸti รฎn Occident pentru a sprijini Ucraina, la care lucreazฤƒ Grupul celor ลŸapte cele mai dezvoltate ลฃฤƒri (G7), drept parte a strategiei de epuizare a resurselor Rusiei.

Fฤƒrฤƒ nicio posibilitate deocamdatฤƒ de a รฎnainta รฎn zona frontului, unde Rusia a recฤƒpฤƒtat iniลฃiativa dupฤƒ ce contraofensiva ucraineanฤƒ din toamna trecutฤƒ s-a รฎncheiat fฤƒrฤƒ rezultate, Ucraina รฎncearcฤƒ sฤƒ reziste atacurilor ruseลŸti รฎntr-o situaลฃie de dezavantaj numeric รฎn ceea ce priveลŸte muniลฃia de artilerie, situaลฃie care ar putea deveni ลŸi mai gravฤƒ dacฤƒ Statele Unite nu trimit mai mult ajutor.

รŽn aceste circumstanลฃe, Kievul trebuie sฤƒ se limiteze sฤƒ-ลŸi menลฃinฤƒ poziลฃiile ลŸi sฤƒ spere cฤƒ numฤƒrul mare de victime pe care Rusia le suferฤƒ รฎn atacurile sale va sfรขrลŸi prin a afecta inamicul, care face progrese modeste, dar constante pe frontul de est, noteazฤƒ EFE.

Zelenski a evidenลฃiat prioritฤƒลฃile ucrainene pentru 2024 dupฤƒ ce l-a primit miercuri la Kiev pe รŽnaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, care a promis cฤƒ va accelera furnizarea de muniลฃie Ucrainei.

Dupฤƒ cum a explicat รฎnsuลŸi Borrell, Zelenski i-a cerut ajutor pentru a primi muniลฃie suplimentarฤƒ, drone ลŸi sisteme de apฤƒrare aerianฤƒ de la Cei 27.

PreลŸedintele ucrainean a subliniat, de asemenea, necesitatea creฤƒrii unui mecanism special รฎn UE care sฤƒ garanteze pe termen mai lung ajutorul militar Ucrainei.

Zelenski e hotฤƒrรขt ca Ucraina sฤƒ ia mฤƒsuri mai puternice รฎmpotriva industriei de armament a Rusiei

PreลŸedintele Volodimir Zelenski a declarat cฤƒ Ucraina doreลŸte sฤƒ ia mฤƒsuri mai puternice รฎmpotriva industriei de armament a Rusiei, dupฤƒ ce a vฤƒzut un raport despre complexul militar-industrial al Rusiei, informeazฤƒ dpa, potrivit agerpres.ro.

โ€œPutem vedea clar รฎn ce zone trebuie crescutฤƒ presiunea asupra Rusiei pentru a preveni creลŸterea capacitฤƒลฃilor teroristeโ€, a spus preลŸedintele Zelenski รฎn discursul sฤƒu video de marลฃi seara.

โ€œSancลฃiunile nu sunt suficiente. Vor fi, de asemenea, mai multe acลฃiuni proprii, ucrainene, รฎmpotriva statului terorist. Atรขt timp cรขt agresiunea Rusiei continuฤƒ, Rusia trebuie sฤƒ simtฤƒ pierderiโ€, a declarat Zelenski, conform Reuters, fฤƒrฤƒ a oferi alte detalii.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Din ciclul: โ€žDezlegare la meduzeโ€

Rareศ™ Bogdan: Da, am fost nevoiศ›i sฤƒ รฎnghiศ›im o meduzฤƒ. Source link

Din ciclul: โ€žDezlegare la meduzeโ€

Rareศ™ Bogdan: Da, am fost nevoiศ›i sฤƒ รฎnghiศ›im o meduzฤƒ. Source link

Mฤƒrirea penisiilor

Marea loviturฤƒ care ar fi trebuit sฤƒ cรขศ™tige definitiv electoratul de partea social-democraศ›ilor s-a transformat, peste noapte, รฎntr-un bumerang, ศ™i ฤƒsta cรขnd vine...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ