19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialMAE: atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă

MAE: atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că poliţia locală a emis a avertizare cu privire la existenţa unui risc crescut de producere a unor proteste violente în Atena, în ciuda interzicerii oricărui miting public sau marş de protest în centrul capitalei, pentru zilele de sâmbătă şi duminică, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia a fost luată pe fondul unui anunţ al simpatizanţilor grupării de extremă dreapta “Zorii aurii” privind organizarea unei manifestaţii în Atena, sâmbătă, începând cu ora 19,00.

“Având în vedere aceste aspecte, precum şi manifestaţiile anunţate de organizaţiile studenţeşti şi de reprezentanţii fermierilor eleni, se configurează o situaţie tensionată, cu posibile riscuri pentru siguranţa publică”, se arată în comunicat.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităţilor locale şi să urmărească informaţiile actualizate privind eventualele restricţii de circulaţie, consultând pagina oficială de Internet a poliţiei rutiere https://www.astynomia.gr/?lang=en.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă