4.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSocialMeteoPrognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni. Temperaturi neobișnuite pentru luna...

Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni. Temperaturi neobișnuite pentru luna februarie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis, luni, prognoza meteo valabilă în următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 29 ianuarie – 11 februarie, regimul termic va înregistra o creştere, iar temperaturile maxime vor atinge valori de 14-15 grade, în Oltenia, Dobrogea, Banat şi Muntenia, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată pe întreg intervalul de prognoză.

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3 – 5 grade, ulterior se va încălzi uşor, astfel în
ultima zi din ianuarie şi în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7 – 8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14 – 15 grade, în zilele de 4, 5 şi 6 februarie. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora între -6 şi -4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 şi 4 grade. Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitaţii în 2 şi 3 februarie şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Crişana, până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3 – 6 grade şi de la -6 la -4 grade pentru cele minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8 – 11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 şi 4 grade. Se vor semnala precipitaţii începând cu seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2 şi 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Transilvania, în această săptămână, până pe data de 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2 – 5 grade şi minime în general cuprinse între -10 şi -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval şi până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 şi 10 grade şi minime în jurul a zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Maramureş, până vineri, 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 – 4 grade şi minime în general de până la -7 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 şi 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2 – 4 grade. Ulterior, până la finalul primei decade, datele actuale indică menţinerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade). Începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, se vor semnala precipitaţii, dar şi pe 2, 3, posibil 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 6 – 11 februarie.

În Moldova, pornind de la medii în jurul a un grad în prima zi a intervalului, maximele vor creşte treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 – 6 februarie. După acest interval, valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7 – 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopţi, cu o medie de la -6 la -4 grade, apoi în perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2 – 4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii în 2 şi 3 februarie, şi cu o probabilitate în creştere după 7 februarie.

În Dobrogea, media maximelor va creşte de la două grade, până spre 12 – 14 grade, prognozate pentru intervalul 3 – 7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile. Valorile termice se vor menţine ridicate şi după acest interval (maxime în general de peste 10 grade). Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora cuprinsă între -5 şi -2 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, între 2 şi 5 grade. Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie şi cu o probabilitate în creştere după 8 februarie.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 3 grade şi va creşte la 6 – 9 grade, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regională de 12 – 15 grade, apoi este posibilă o scădere uşoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de până la -7 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 şi 3 grade. Vor fi posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 8 februarie.

În Oltenia, luni şi marţi, media temperaturilor maxime va fi de 4 – 7 grade şi va creşte la 10 grade, în zilele de 1 şi 2 februarie, iar în perioada 3 – 7 februarie, încălzirea va fi semnificativă, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimată la 12 – 15 grade. După acest interval, este posibilă o scădere uşoară a regimului termic spre 10 grade. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime între -7 şi -3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între zero şi 3 grade. Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, precum şi cu o probabilitatea în creştere după ziua de 8 februarie.

La munte, în prima zi, vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel că, pe 31 ianuarie, se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanţe se vor menţine şi în restul intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime vor oscila între -2 şi 4 grade. Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului, după care valorile termice vor fi în creştere, chiar semnificativă, în perioada 4 – 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din după-amiaza zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi, posibil, pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată în perioada 6 – 11 februarie. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Venituri record pentru dezvoltarea de aplicații în 2024, în ciuda scăderii descărcărilor

Dezvoltatorii de aplicații au înregistrat venituri record în 2024, deși utilizatorii au instalat mai puține aplicații decât în ​​anul precedent App Store și Google Play...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...

Vânzări de acțiuni Revolut de peste 1 miliard de dolari după obținerea licenței bancare în Marea Britanie

Angajații și investitorii timpurii ai fintech-ului Revolut au vândut acțiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari începând cu luna august, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă