15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăVideoFermierii polonezi blochează drumurile principale în semn de protest

Fermierii polonezi blochează drumurile principale în semn de protest

Fermierii polonezi au protestat și au blocat drumurile principale la nivel național, miercuri (24 ianuarie), pentru a cere modificări ale reglementărilor și protecție împotriva importurilor ieftine, conform Reuters.

Drumurile au fost blocate în peste 170 de locații, potrivit cotidianului polonez Gazeta Wyborcza.

Fermierii care protestează în orașul Gdynia, din nordul Poloniei, au spus că au stat tăcuți de prea mult timp și, inspirați de fermierii din Germania și Franța, au decis să protesteze.

Plângeri, de la costurile ridicate ale energiei până la concurența din partea cerealelor ucrainene, au provocat proteste agricole în întreaga Europă în ultimele luni.

Protestele din Franța, care se îndreaptă într-o a doua săptămână, după ce s-au răspândit din țările vecine, cum ar fi Germania, au loc pe măsură ce campania pentru alegerile Uniunii Europene se accelerează.

Vorbind la o conferință de presă, la Varșovia, miercuri, prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat că guvernul va căuta soluții pentru a reduce preocupările fermierilor la minimum absolut.

Un ministru român cere demisia comisarului european pentru Agricultură

Ministrul român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că va cere demisia comisarului pentru Agricultură al UE, Janusz Wojciechowski (Polonia).

Ministrul Barbu a făcut acest anunț în ziua de 22 ianuarie 2024, la Târgu Mureș. Ministrul român susține că va cere demisia comisarului european în cadrul reuniunii miniștrilor Agriculturii care se va desfășura în ziua de 23 ianuarie.

“România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70 la sută mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state”, a declarat ministrul Barbu. El a insistat că are “mandatul acesta”, din partea statului român, de a cere demisia comisarului european.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...
Ultima oră
Pe aceeași temă