Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a deschis lucrările primei sesiuni a misiunii de evaluare a experților Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în sfera economiei digitale.
Potrivit ministrului Bogdan Ivan, aderarea la OCDE este, acum, cel mai important proiect de țară al României. Discuțiile pentru primirea României au început în urma deciziei Consiliului OCDE din 25 ianuarie 2022.
Misiunea de evaluare a economiei digitale în România se desfășoară în perioada 15 – 19 ianuarie 2024.
„Aderarea la OCDE este cel mai important proiect de țară al României. Misiunea de evaluare care începe astăzi este esențială: analiștii OCDE vor determina gradul de conformitate al economiei digitale naționale față de standardele organizației celor mai dezvoltate economii ale lumii. Aderarea României la OCDE reprezintă următorul salt societal pentru România, după aderarea țării noastre la NATO și Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.
Prima reuniune a Comitetului național pentru aderarea României la OCDE s-a desfășurat în iulie 2023, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu. Coordonatorul Național pentru Aderarea României la OCDE este Luca Niculescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) este punctul instituțional național de contact pentru capitolul „Politica în domeniul Economiei Digitale” al OCDE și coordonatorul activității României în acest domeniu, în colaborare cu 37 de instituții publice centrale care își desfășoară activitatea în domeniile relevante pentru economia digitală.
MCID coordonează la nivel național domeniile cercetării, inovării, conectivității și digitalizării. Acestea sunt domenii cu un rol-cheie în creșterea productivității și în dezvoltarea economică, care facilitează tranziția către o economie digitală, bazată pe cunoaștere.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!