18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportTenisNovak Djokovic merge mai departe la Australian Open. Sârbul a bifat victoria...

Novak Djokovic merge mai departe la Australian Open. Sârbul a bifat victoria cu numărul 90 la Melbourne

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a debutat cu dreptul la Australian Open, duminică, la Melbourne, după ce l-a învins în patru seturi, scor 6-2, 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, pe tânărul jucător croat Dino Prizmic, venit din calificări.

Novak Djokovic, care are în palmares nu mai puțin de 10 titluri câștigate la Australian Open, a avut nevoie de patru ore de joc pentru a-l învinge pe croatul în vârstă de 18 ani, aflat la prima experiență pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam.

După un prim set câştigat de Djokovic, croatul a reuşit să se impună la tiebreak în setul secund, iar apoi i-a creat destule probleme sârbului în următoarele două seturi, încheiate însă cu victoria campionului en titre, a cărui experienţă şi-a spus cuvântul în acest joc.

Novak Djokovic a câştigat ultimele 29 de meciuri disputate la Australian Open, unde a înregistrat în total 90 de victorii şi 8 înfrângeri pe parcursul carierei sale.

El va juca în turul secund cu învingătorul partidei dintre australienii Alexei Popyrin şi Marc Polmans, ultimul fiind beneficiarul unui wild-card oferit de organizatori.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă