23.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSocialศ˜eful DSU vrea toleranศ›ฤƒ zero รฎn aplicarea sancศ›iunilor dupฤƒ incendiul de la...

ศ˜eful DSU vrea toleranศ›ฤƒ zero รฎn aplicarea sancศ›iunilor dupฤƒ incendiul de la Tohani

ศ˜eful DSU a cerut joi toleranศ›ฤƒ zero รฎn aplicarea sancศ›iunilor faศ›ฤƒ de abaterile care pun viaศ›a oamenilor รฎn pericol, รฎn cadrul unei ศ™edinศ›e care a avut loc la sediul MAI, dupฤƒ incendiul produs marศ›i la o pensiune din Tohani, judeศ›ul Prahova, potrivit jurnalul.ro.

ศ˜eful Departamentului pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ a convocat joi o ศ™edinศ›ฤƒ de lucru, รฎn sistem de videoconferinศ›ฤƒ, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, Constantin Florea, a ศ™efului Direcศ›iei Generale pentru Protecศ›ie Civilฤƒ, Marius Dogeanu ศ™i a ศ™efului Direcศ›iei Suport Decizional, Ionuศ› Amzu, iar la nivel judeศ›ean, a prefectului/ รฎnlocuitorului legal, a inspectorului ศ™ef ศ™i a ศ™efilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ Judeศ›ene / Bucureศ™ti-Ilfov.

ศ˜edinศ›a a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecศ›ie la obiectivul la care a avut loc evenimentul de marศ›i, din localitatea Tohani, judeศ›ul Prahova.

ศ˜eful DSU a cerut ca personalul care efectueazฤƒ activitฤƒศ›i de control sฤƒ manifeste toleranศ›ฤƒ zero ศ™i exigenศ›ฤƒ รฎn aplicarea sancศ›iunilor contravenศ›ionale faศ›ฤƒ de abaterile care pun viaศ›a oamenilor รฎn pericol.

Totodatฤƒ, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranศ›ei la incendiu la toate categoriile de agenศ›i economici, dar ศ™i verificฤƒri la operatorii care, รฎn urmฤƒtoarea perioadฤƒ, vor desfฤƒศ™ura activitฤƒศ›i unde se preconizeazฤƒ un aflux mare de persoane.

โ€žPe de altฤƒ parte, ศ™eful DSU a solicitat o analizฤƒ obiectivฤƒ a cadrului legislativ incident activitฤƒศ›ii de prevenire a situaศ›iilor de urgenศ›ฤƒ, urmรขnd ca propunerile sฤƒ fie transpuse รฎntr-un proiect de act normativ care sฤƒ amendeze legislaศ›ia รฎn vigoareโ€, a transmis DSU.

Reprezentanศ›ii instituศ›iei au anunศ›at joi dimineaศ›a cฤƒ inspectorul ศ™ef al ISU โ€žศ˜erban Cantacuzinoโ€ al Judeศ›ului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a cerut eliberarea din funcศ›ia de comandฤƒ deศ›inutฤƒ โ€žpentru a nu exista suspiciuni รฎn ceea ce priveศ™te ancheta aflatฤƒ รฎn derulare, acesta ocupรขnd funcศ›ia de conducere din data de 17.05.2023โ€.

โ€žรŽn acelaศ™i context, secretarul de stat, ศ™ef al Departamentului pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ a dispus conducerii IGSU, identificarea cรขt mai rapidฤƒ a doi ofiศ›eri care sฤƒ ocupe funcศ›iile vacante, รฎn vederea continuฤƒrii actului managerial la nivelul instituศ›iei รฎn cauzฤƒ. Totodatฤƒ, รฎn funcศ›ie de rezultatele activitฤƒศ›ii de control aflatฤƒ รฎn derulare, รฎn situaศ›ia รฎn care vor fi gฤƒsite ศ™i alte nereguli, vor fi dispuse mฤƒsuri suplimentare, รฎn concordanศ›ฤƒ cu legislaศ›ia รฎn vigoareโ€, a mai transmis DSU.

Miercuri a fost scoasฤƒ cea de-a ศ™aptea victimฤƒ carbonizatฤƒ din pensiunea โ€žFerma Dacilorโ€, Prahova, mistuitฤƒ de un incendiu devastator marศ›i. Este vorba despre un copil. Mai devreme, ศ™ase victime au fost gฤƒsite carbonizate.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Planศ™eul din Piaศ›a Unirii intrฤƒ รฎn reconstrucศ›ie totalฤƒ

Nicuศ™or Dan nu vrea sฤƒ รฎnchidฤƒ circulaศ›ia รฎn zona Piaศ›a Unirii, รฎn timp ce primarul sectorului 4 este de altฤƒ pฤƒrere Lucrฤƒrile de la planลŸeul...

Cum suferฤƒ un cฤƒศ›el care ศ™i-a pierdut stฤƒpรขnul. โ€žCred cฤƒ dacฤƒ existฤƒ un Dumnezeu, a lฤƒsat cรขinele sฤƒ รฎl รฎnveศ›e pe om ce e...

Un cฤƒศ›el care ศ™i-a pierdut stฤƒpรขnul suferฤƒ รฎngrozitor dupฤƒ ce bฤƒrbatul care avea grijฤƒ de el a murit. Cฤƒศ›elul se aflฤƒ รฎn comuna Zapodeni,...

Creศ™terea PIB-ului de 0,7%, confirmatฤƒ de INS. Ce sectoare au contribuit negativ

Produsul Intern Brut (PIB) al Romรขniei a รฎnregistrat o creศ™tere de 0,7% รฎn primul semestru al anului 2024, pe serie brutฤƒ, รฎn comparaศ›ie cu...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ