15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalVolodimir Zelenski: „Este o victorie pentru Ucraina și pentru întreaga Europă”

Volodimir Zelenski: „Este o victorie pentru Ucraina și pentru întreaga Europă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a caracterizat drept „o victorie pentru Ucraina şi întreaga Europă” decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile de aderare cu Kievul.

„Este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru întreaga Europă. O victorie care motivează, inspiră şi întăreşte”, a postat el pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Volodimir Zelenski a felicitat „fiecare ucrainean” precum şi Republica Moldova, cu care au fost declanşate de asemenea negocieri de aderare la UE. „Istoria e scrisă de cei care nu renunţă la lupta pentru libertate”, a adăugat el.

Comisia Europeană a recomandat în noiembrie deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, precum şi cu Republica Moldova, două ţări care au obţinut statutul de ţară-candidată în iunie 2022, la câteva luni de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei.

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...
Ultima oră
Pe aceeași temă