1.7 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiLa Gala Gimnasticii Ritmice românești au fost premiate cele mai bune 10...

La Gala Gimnasticii Ritmice românești au fost premiate cele mai bune 10 sportive și antrenoare

La 20 de ani de la înființare, Federația Română de Gimnastică Ritmică a organizat la sala Luceafărul din Capitală o superbă gală, în care au fost premiate cele mai bune 10 sportive și antrenoare, instituțiile (COSR, ANS, Institutul Național de Cercetare pentru Sport), sponsorii și partenerii care au contribuit la îndeplinirea obiectivelor, potrivit uzpr.ro.

Irina Deleanu, președinte încă de la înființare, a făcut un succint bilanț al performanțelor, cele mai deosebite fiind medaliile mondiale de juniori cucerite în premieră de echipa de ansamblu, bronz și Amalia Lică, argint, la proba de cerc, la competiția desfășurată la Cluj.
„ Gimnastica ritmică este – cu argumente, desigur – cel mai frumos sport din lume. Dar este, în același timp, și mai puțin cunoscut și apreciat față de populara gimnastică artistică.
Gimnastica ritmică este sport olimpic nu un hobby frou-frou. Da, când vorbim despre concursuri, vedem gimnaste în costume – aproape opere de artă – pline de cristale strălucitoare și, da, vedem și cercuri și panglici colorate. Dar, ceea ce ai făcut până să ajungi acolo – ei bine, această parte nu o vede nimeni!
Concurentele folosesc obiecte specifice: coardã, cerc, minge, mãciuci si panglicã, atât de bine mânuite încât devin, parcã, o extensie a trupului lor. Alături de forță, au nevoie de o mobilitate pentru care sunt necesare nesfârșite ore de antrenament: picioarele trebuie să fie în hiper-extensie, degetele și laba piciorului curbate, spatele trebuie să fie “rupt”. Ca să poți face sărituri spectaculoase, deschiderea în sfoară de 180 de grade nu este suficientă. La 270 sunt aproape mulțumite. Acest lucru se realizează prin întindere între două scaune, cu o gleznă pe fiecare scaun, forțând din ce in ce mai mult pentru fiecare grad. Grimasele lor trădează suferința însa nu renunța. Și, totuși, aceste prințese războinice nu primesc respectul și recunoasterea meritate. De vină poate că este delicatețea și gratia acestor fete. Puțini își pot închipui că un trup atât de delicat poate fi atât de puternic. Gimnastele de la ritmică se antrenează câte 5-6 ore pe zi, și, credeți-mă, muncesc din greu”, a transmis Irina Deleanu.

Partea leului, prima poziție, a fost luată de Anneliese Drăgan, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris și antrenoarea emerită Maria Gîrbă. Au mai prins podiumul improvizat Amalia Lică-ACS Dandri, ansamblul compus din Lisa Garac, Adriana Alexandru, de la Sportul Studențesc, surorile Andra și Carina Crainic, Alexandra și Irene Pătrașcu, Eva Vancu, legitimate la UNEFS București, antrenoarele Adriana Mitroi și Alexandra Piscupescu, de la lotul național de junioare individual și ansamblu.

Printre personalitățile prezente la eveniment s-au aflat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Ana Maria Brânză Popescu, consilier al președintelui COSR, Mihai Covaliu, Dan Nicodim, viceprimarul municipiului Ploiești, localitate unde s-au desfășurat numeroase competiții de gimnastică ritmică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Totul despre Biroul de credit și scorul de credit. Cum să îți îmbunătățești relația cu instituțiile de creditare

Nu de puține ori se întâmplă să te afli în situația în care ai nevoie o soluție de creditare rapidă, neprevăzutul fiind deja un...

Israel intensifică atacurile în Fâșia Gaza: bilanț tragic și evacuări de spitale

Atacurile aeriene ale Israelului asupra Fâșiei Gaza au ucis cel puțin 17 palestinieni, inclusiv opt persoane aflate într-o școală care adăpostea familii strămutate, conform...

Ungaria mediază între Rusia și Ucraina pentru a proteja transporturile energetice

Conducta, care trece prin Ucraina, este una dintre ultimele rute principale de gaze rusești către Europa Ungaria este în discuții cu Rusia și Ucraina pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă