18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒPremierul Ciolacu s-a รฎntรขlnit cu reprezentanศ›ii romรขnilor din SUA. Ar urma o...

Premierul Ciolacu s-a รฎntรขlnit cu reprezentanศ›ii romรขnilor din SUA. Ar urma o รฎntรขlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat รฎntr-o vizitฤƒ de lucru รฎn Statele Unite, s-a รฎntรขlnit cu reprezentanศ›i ai comunitฤƒศ›ii de romรขni care trฤƒiesc รฎn SUA.

Din imaginile difuzate de Guvernul Romรขniei reiese cฤƒ la รฎntรขlnire a participat ศ™i ambasadorul Romรขniei รฎn SUA, Andrei Muraru.

De asemenea, premierul Romรขniei a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.

Premierul Ciolacu este รฎnsoศ›it รฎn SUA de Angel Tรฎlvฤƒr, ministrul Apฤƒrฤƒrii Naศ›ionale, Luminiศ›a Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, ศ™i Radu Oprea, ministrul Economiei.

Guvernul Romรขniei a anunศ›at cฤƒ vizita premierului Ciolacu รฎn SUA a รฎnceput la data de 2 decembrie 2023, fฤƒrฤƒ a indica durata vizitei. Nici Ambasada Romรขniei รฎn SUA nu a indicat durata acestei vizite.

Potrivit Guvernului Romรขniei, premierul Ciolacu „va avea รฎntrevederi cu mai mulศ›i รฎnalศ›i oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va รฎntรขlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, ศ™eful Executivului va avea รฎntrevederi cu secretarul apฤƒrฤƒrii, Lloyd Austin,ย  ศ™i cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. Un punct important al vizitei รฎl va constitui รฎntrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Naศ›iunilor Unite ศ™i cu Dennis Frances, preศ™edintele Adunฤƒrii Generale ONU”.Programul vizitei va include รฎntrevederi cu reprezentanศ›ii conducerii Comitetului pentru forศ›e armate din Camera Reprezentanศ›ilor, Mike Rogers ศ™i Adam Smith, cu co-preศ™edinศ›ii Comitetului pentru relaศ›ii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin ศ™i James Risch, ศ™i cu co-preศ™edinศ›ii Grupului de prietenie cu Romรขnia din Camera Reprezentanศ›ilor, Mike Turner ศ™i Elissa Slotkin.
O componentฤƒย  importantฤƒ a vizitei de lucru este cea economicฤƒ. Prim-ministrul ศ™iย  delegaศ›iaย  guvernamentalฤƒ vor avea discuศ›ii cu reprezentanศ›iiย  companiilor Google, Lockheed Martin ศ™i cu reprezentanศ›ii conducerii United States Energy Association”.

รŽntรขlnirea dintre premierul Romรขniei ศ™i secretarul de stat al SUA ar putea avea loc รฎn ziua de 4 decembrie 2023.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Mฤƒdฤƒlina Ghenea ศ™i Lady Gaga au impresionat la Festivalul de Film de la Veneศ›ia

Lady Gaga ศ™i Mฤƒdฤƒlina Ghenea au fost douฤƒ dintre cele mai remarcate prezenศ›e la Festivalul de Film de la Veneศ›ia, รฎn cadrul premierei mondiale...

Dialog satiric: Nuntฤƒ politicฤƒ – Academia Catavencu

โ€“ Nu arunci buchetul? โ€“ Mai bine te arunc pe tine, cฤƒ nu mai eศ™ti pe liste la alegeri. โ€“ Oleu! A venit ศ™i ศ™eful...

DSU ศ™i STS lucreazฤƒ la extinderea sistemului RO-Alert. Mesajele, transmise ศ™i la televizor

Departamentul pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ ศ™i Serviciul de Telecomunicaศ›ii Speciale au anunศ›at recent extinderea sistemului de avertizare RO-Alert, care va include acum ศ™i canale...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ