13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConsilierii judeteni au spus nu turismului botosanean

Consilierii judeteni au spus nu turismului botosanean

Judetul Botosani a pierdut posibilitatea de a accesa fonduri europene printr-un proiect care viza valorificarea turismului romanesc la Stanca Costesti, deoarece CJ Botosani nu si-a dat acordul pentru contributia proprie de 10 la suta.
Consilierii judeteni au respins solicitarea fundatiei Focus pentru ca autoritatea publica judeteana sa-si dea acordul favorabil, astfel incat proiectul sa fie depus la finantator. Presedintele fundatiei, Florin Aionitoaie, a spus ca data limita pana la care urma sa fie depus proiectul este 30 iunie, ora 14, iar beneficiarul proiectului avea nevoie de acordul Consiliului Judetean pentru a primi finantare din partea comunitatii europene. Pentru a primi acesti bani, CJ Botosani trebuia sa-si dea acordul scris ca va aloca 10 la suta din valoarea totala a proiectului, ceea ce inseamna 13.000 de euro. Prin demararea acestui proiect se avea in vedere realizarea unui Centru de Informare si Promovare Turistica, in parteneriat cu Primaria Comunei Stefanesti, Directia de Tineret Botosani, Agentia de Dezvoltare Interactiva Botosani si Consiliul Raional Falesti, Consiliul Local Costesti Rascani-Glodeni din Republica Moldova. „Este un proiect pe programul de vecinatate al Romaniei cu Republica Moldova si are in vedere intensificarea activitatii turistice a Romaniei, promovarea zonei transfrontaliere. Mi se pare o greseala pentru ca proiectul nu se poate derula prin munca voluntara”, a declarat presedintele fundatiei Focus. Proiectul urma sa fie localizat in localitatea Stanca Stefanesti, pe o suprafata de 2800 de mp, ceea ce a ridicat semne de intrebare pentru Executivul CJ Botosani.

Contributie financiara neasumata

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a declarat ca nu poate sa-si asume contributia financiara pentru acest proiect atat timp cat situatia juridica a terenului nu este clarificata, chiar daca fundatia a primit, cu titlul de folosinta gratuita pe o perioada de zece ani, suprafata de 280 mp.
In zona urma sa se realizeze un camping, fiind prevazuta chiar organizarea unui festival al pestelui, zona fiind cunoscuta pescarilor.
De asemenea, era prevazuta constructia unei cladiri pentru birouri si o baza de date, care sa contina informatii foto-video despre principalele obiective turistice din zona transfrontaliera.
Proiectul se incadra in planul de actiuni al programului orientativ de dezvoltare economica si sociala al judetului Botosani pe anul 2006, unde erau nominalizate, printre altele, si valorificarea potentialului turistic al zonei Stanca Costesti, dar si atragerea de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii.
Valoarea totala a proiectului era de 130.000 de euro, iar Consiliul Judetean urma sa contribuie cu 10 la suta, perioada de derulare fiind de 12 luni, incepand cu luna decembrie a acestui an.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă