14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportTenisItalia a câștigat „Salatiera de Argint” după 47 de ani de așteptare

Italia a câștigat „Salatiera de Argint” după 47 de ani de așteptare

Echipa masculină de tenis a Italiei a câştigat Cupa Davis, după ce a învins în finală Australia, cu scorul general de 2-0.

Reprezentanţii Italiei s-au impus după cele două meciuri de simplu, în care Matteo Arnaldi (44 ATP) l-a învins în trei seturi, 7-5, 2-6, 6-4, pe Alexei Popyrin (40 ATP) după două ore şi jumătate de joc, iar apoi Jannick Sinner (4 ATP) a câştigat facil, după o partidă de o oră şi jumătate, în două seturi, 6-3, 6-0, în faţa lui Alex De Minaur (12 ATP). Partida de dublu nu a mai fost necesară.

Italia îi succede Canadei, câştigătoarea de anul trecut, care în actuala ediţie a fost eliminată de Finlanda, în sferturi.

Acesta este cel de-al doilea titlu de Cupa Davis pe care Italia și-l trece în palmares, după cel obținut în anul 1976. Alte șase finale au mai disputat italienii în competiția pe națiuni: 1960, 1961, 1977, 1979, 1980, 1998.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...
Ultima oră
Pe aceeași temă