13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportFotbalEternul derby, decis de „bijuteria” lui Florinel Coman. FCSB s-a desprins în...

Eternul derby, decis de „bijuteria” lui Florinel Coman. FCSB s-a desprins în fruntea clasamentului

FCSB a câștigat „Eternul derby” cu Dinamo Bucureşti, cu scorul de 1-0, grație golului superb marcat de Florinel Coman din lovitură liberă, și s-a distanțat la cinci puncte în fruntea clasamentului Ligii 1.

FCSB a dominat jocul și nu le-au dat șanse gazdelor să pună în pericol poarta lui Ștefan Târnovanu. Prima ocazie a roş-albaştrilor a fost ratată de Darius Olaru (46), care a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă bară.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Florinel Coman, care l-a lăsat fără replică pe Golubovic, în minutul 52, din lovitură liberă.

Apoi, Dinamo a fost mult mai ofensivă şi a avut mai multe ocazii bune de egalare. Goncalo Gregorio (64) a şutat de la 25 de metri, dar Târnovanu a respins în corner. Lamine Ghezali (81) a trimis din voleu, din careu, în braţele lui Târnovanu. Costin Amzăr (82) a şutat la colţul scurt, dar Alexandru Pantea a respins în corner.

Ultima ocazie i-a aparținut lui Dani Iglesias, care în prelungiri a reluat din voleu de la 15 metri, dar puţin pe lângă poartă.

După acest succes, FCSB şi-a consolidat poziţia de lider, având acum un avans de cinci puncte față de CFR Cluj, ocupanta locului secund. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, timp în care a obținut trei egaluri şi opt eşecuri. Cu 10 puncte, alb-roșii sunt penultimii în Liga 1.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă