32 C
București
sâmbătă, 6 iulie 2024
AcasăVideoVIDEO. OMS își exprimă îngrijorarea cu privire la răspândirea bolilor în Gaza

VIDEO. OMS își exprimă îngrijorarea cu privire la răspândirea bolilor în Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri (17 noiembrie) că este foarte îngrijorată de răspândirea bolilor în Gaza. Săptămânile de bombardamente israeliene au făcut ca populația să se înghesuie în adăposturi unde hrana era puțină, iar apa nu foarte curată.

Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS în teritoriile palestiniene ocupate, a declarat că au fost înregistrate peste 70.000 de cazuri de infecții respiratorii acute și peste 44.000 de cazuri de diaree, cifre semnificativ mai mari decât se aștepta.

OMS a avertizat anterior cu privire la „tendințele îngrijorătoare” în ceea ce privește răspândirea bolilor în Gaza, unde bombardamentele și ofensiva terestră au perturbat sistemul de sănătate, accesul la apă potabilă și au determinat oamenii să se înghesuie în adăposturi.

Începutul sezonului ploios și posibilitatea unor inundații au sporit, de asemenea, temerile că sistemul de canalizare al enclavei dens populate va fi copleșit și că bolile se vor răspândi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ungaria refuză vizita ministrului de externe german după criticile primite de Viktor Orban din partea Berlinului

Ungaria a anulat o rundă planificată de discuţii între şeful diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó, şi ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a...

Premierul Spaniei, la București: Doar socialiştii sunt capabili să oprească extrema dreaptă

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat sâmbătă că doar socialiştii sunt capabili să oprească extrema dreaptă, în contextul în...

Massoud Pezeshkian este noul președinte al Iranului. Promite „unitate și coeziune”

Massoud Pezeshkian a fost ales noul președinte al Iranului, învingându-l pe rivalul conservator Saeed Jalili, conform BBC. Pezeshkian a obținut 53,3% din cele peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă