5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeVideoVIDEO. OMS își exprimă îngrijorarea cu privire la răspândirea bolilor în Gaza

VIDEO. OMS își exprimă îngrijorarea cu privire la răspândirea bolilor în Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri (17 noiembrie) că este foarte îngrijorată de răspândirea bolilor în Gaza. Săptămânile de bombardamente israeliene au făcut ca populația să se înghesuie în adăposturi unde hrana era puțină, iar apa nu foarte curată.

Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS în teritoriile palestiniene ocupate, a declarat că au fost înregistrate peste 70.000 de cazuri de infecții respiratorii acute și peste 44.000 de cazuri de diaree, cifre semnificativ mai mari decât se aștepta.

OMS a avertizat anterior cu privire la “tendințele îngrijorătoare” în ceea ce privește răspândirea bolilor în Gaza, unde bombardamentele și ofensiva terestră au perturbat sistemul de sănătate, accesul la apă potabilă și au determinat oamenii să se înghesuie în adăposturi.

Începutul sezonului ploios și posibilitatea unor inundații au sporit, de asemenea, temerile că sistemul de canalizare al enclavei dens populate va fi copleșit și că bolile se vor răspândi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă