Nemulțumit că Nicușor Dan nu se implică în recuperarea celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR, Robert Negoiță a organizat un protest în fața Primăriei Capitalei.
La mitingul organizat de PSD Sector 3 au participat aproximativ 200 de persoane. Pe lângă primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, au mai fost prezenți și secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, viceprimarul Sectorului 3, Elena Petrescu, consilieri generali sau locali ai PSD.
Protestatarii au scandat „Vrem parcul înapoi” şi au afişat pancarte cu mesajele: „Nicuşor susţine mafia retrocedărilor”, „Nicuşor tace pentru un plicuşor”, „Nicuşor, lasă plicuşorul de la madam Cocor”, „Nicuşor a amanetat Parcul IOR”, „PMB, 2022: ‘IOR n-a fost parc’. Ruşine să vă fie!”.
Unii participanţi la protest i-au reproşat primarului general, Nicuşor Dan, „lipsa de implicare” şi faptul că nu discută cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru o abordare comună în vederea recuperării Parcului IOR. Alţii s-au declarat nemulţumiţi de mai multe aspecte legate de activitatea actualei administraţii, inclusiv faptul că a fost înjumătăţită indemnizaţia pentru persoane cu dizabilităţi sau că nu au fost continuate proiectele fostei administraţii.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că protestul este menit să îl sensibilizeze pe Nicuşor Dan să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a celor 12 hectare în Parcul IOR. Negoiţă a subliniat că acesta este primul protest la care participă, dezamăgit fiind de faptul că edilul general a promis în urmă cu opt luni că face demersuri, dar a amânat acest lucru.
Negoiţă a făcut apel la primarul general să colaboreze cu Primăria Sectorului 3 pentru recuperarea terenului.
„Procesul, când s-a judecat pe fond, noi am câştigat. Instanţa a declarat nulitatea absolută asupra retrocedării, după care fix primăria pe care o reprezintă a făcut recurs şi a cerut ca instanţa să constate lipsa calităţii. (…) Eu am urmărit intervenţia, într-o emisiune, a primarului general, Nicuşor Dan, care vorbea despre faptul că Parcul IOR era parc atunci când a fost retrocedat. O spunea explicit. Dacă ne uităm pe lege, parcurile sunt exceptate de la retrocedare. Parcurile nu pot fi retrocedate. În consecinţă, dacă a fost parc şi a fost făcută în mod ilegal (retrocedarea – n.r.) varianta corectă este ca primarul general să facă acel demers de recuperare a terenului prin instanţă”, a declarat Robert Negoiță.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!