16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăVideoPene de fum se ridică peste Gaza în timp ce armata trage...

Pene de fum se ridică peste Gaza în timp ce armata trage din Israel

Pene mari de fum se ridică peste Fâșia Gaza în timp ce armata trage din Israel, în încercarea de a elimina militanții Hamas.

Armata israeliană și-a menținut o prezență activă în sudul Israelului, lângă granița cu Gaza sâmbătă (28 octombrie), după ce și-a extins atacurile aeriene și terestre asupra enclavei palestiniene, potrivit Reuters.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a intrat peste noapte în nordul Gazei și și-a extins operațiunile militare cu infanterie și corpuri blindate acolo.

Trupele israeliene erau încă pe teren sâmbătă dimineața, au spus cei din Israel, fără a detalia.

Anterior, țara făcuse doar scurte ieșiri în Gaza în timpul a trei săptămâni de bombardamente pentru a elimina militanții Hamas, despre care se spunea că au ucis 1.400 de israelieni, majoritatea civili, pe 7 octombrie.

Agențiile de ajutor au spus că în Gaza se desfășoară o catastrofă umanitară, ai cărei 2,3 milioane de oameni se află sub o blocadă totală israeliană.

Autoritățile sanitare din Gaza, condusă de Hamas, au declarat vineri că peste 7.300 de palestinieni au fost uciși de când a început bombardamentul Israelului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă