2.5 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCea mai mare investiție colectivă din România în domeniul energiei. 13 parcuri...

Cea mai mare investiție colectivă din România în domeniul energiei. 13 parcuri fotovoltaice au fost finalizate într-un an

Un start-up românesc în domeniul energiei, ECITIM, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an.

Cele 13 parcuri sunt complet funcționale și conectate la rețeaua națională de electricitate.

Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depășește 6 MW și plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiții colective în domeniul energiei din România. Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate de ECITIM în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro, în colaborare și cu aportul a peste 500 de parteneri și investitori.

Parcurile fotovoltaice înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu și sunt amplasate în zone special alese pentru a asigura un randament ridicat în producția de energie.

Înființată în aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locală de energie, strategia de dezvoltare vizând păstrarea ritmului accelerat de realizare și conectare de noi parcuri fotovoltaice.

Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Următoarea lansare programată este Corlățel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind și ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare și conectare la rețea.

„Investițiile finalizate și obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniază angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al României și de a facilita investițiile în energie românilor de rând. Cu 13 parcuri solare deja conectate la rețea și alte proiecte în derulare, ne aliniem la obiectivele naționale de tranziție energetică, oferind totodată oportunități tangibile de investiții publicului larg într-un sector cu un impact pozitiv asupra comunităților și mediului”, a explicat Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM.

Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obținerea statutului de producător, demersurile pentru obținerea licenței fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacității de producție și a ofertei, concomitent cu consolidarea poziției în piață.

România face eforturi pentru a-și dezvolta sectorul de producere a energiei din surse nepoluante. Acum o lună, președintele Iohannis anunța că, până în anul 2030, România va renunța total la producerea de energie din cărbune. Șeful statului român a făcut această declarație la New York, cu prilejul Summitului privind Ambițiile Climatice.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

AUR îi face plângere penală ministrului de externe, Luminița Odobescu

AUR va depune plângere penală împotriva ministrului de externe Luminița Odobescu pentru neregulile constatate în secțiile de votare din diaspora. Sistemul pregătește o fraudare masivă...

Rețea de trafic de migranți, arme și documente falsificate, destructurată într-o amplă operațiune europeană condusă de Germania

Acțiunea a fost rezultatul cooperării între mai multe țări europene, fiind sprijinită de Europol și Eurojust O operațiune amplă desfășurată la nivelul Uniunii Europene, coordonată...

Finanțări europene de peste 1 milion de euro pentru companiile din țară. Cum pot fi accesați banii

Companiile din regiunile Sud-Est și Nord-Est ale României vor avea acces la noi linii de finanțare europeană, inclusiv granturi consistente pentru dezvoltare și deschiderea...
Ultima oră
Pe aceeași temă