15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO. Putin a ajuns în China și a adus cu el o...

VIDEO. Putin a ajuns în China și a adus cu el o servietă nucleară

Miercuri (18 octombrie) au fost difuzate imagini rare cu președintele rus Vladimir Putin la Beijing, însoțit de ofițeri care poartă așa-numita servietă nucleară, care poate fi folosită pentru a ordona un atac nuclear.

Putin, după o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing, a fost filmat mergând spre o altă întâlnire, înconjurat de securitate și urmat de doi ofițeri de marină ruși în uniformă, fiecare purtând o servietă.

Servieta nucleară a Rusiei este purtată în mod tradițional de un ofițer de marină. Cunoscută sub numele de „Cheget” (după numele muntelui Cheget din Munții Caucaz), servieta se află în permanență alături de Putin, dar este rareori filmată.

„Există anumite valize fără de care Putin nu călătorește”, au declarat corespondenții de la Kremlin ai agenției de presă de stat RIA, într-o postare pe Telegram.

Războiul din Ucraina a ridicat tensiunile dintre Moscova și Washington la cel mai înalt nivel de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, chiar în momentul în care China încearcă să își consolideze arsenalul nuclear pentru a-și confirma statutul său de superputere emergentă.

Putin se află în vizită la Beijing în a doua sa călătorie cunoscută în afara fostei Uniuni Sovietice de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă