13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn jurnalist din Hong Kong a fost condamnat pentru obstrucţionarea poliţiei

Un jurnalist din Hong Kong a fost condamnat pentru obstrucţionarea poliţiei

Un jurnalist din Hong Kong a fost condamnat pentru obstrucționarea poliției anul trecut, în septembrie, în ceea ce este cunoscut ca un caz de intimidare a presei, potrivit Reuters.

Şeful grupului de jurnalişti de top din Hong Kong a fost condamnat luni (25 septembrie) la cinci zile de închisoare pentru obstrucţionarea ofiţerilor de poliţie, în septembrie anul trecut, într-un caz considerat de unii critici ca o nouă lovitură adusă libertăţilor mass-media în orașul cunoscut ca un important centru financiar al Asiei.

Ronson Chan, președintele Asociației Jurnaliștilor din Hong Kong, a fost reținut și încătușat de doi ofițeri îmbrăcați în civil în timp ce spunea o poveste, după ce nu și-a predat cartea de identitate personală.

Chan, care a pledat nevinovat, a declarat anterior instanței că a cerut poliției să le arate cardurile de mandat înainte de a-și preda documentul, pe care toți locuitorii din Hong Kong trebuie să îl aibă.

Magistratul Leung Ka-kie i-a acordat lui Chan o cauțiune de 30.000 USD (3.838,48 USD), după ce avocații săi au spus că vor face recurs. Jurnalistul nu poate părăsi Hong Kong și a fost nevoit să-și predea documentele de călătorie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă