În 2023, o agenție SEO (Search Engine Optimization) ar trebui să fie actualizată și adaptată la ultimele tendințe și schimbări din domeniul optimizării pentru motoarele de căutare.
Indiferent că vorbim de Google, cel mai relevant motor de căutare privind acest domeniu, fie că ne raportăm la magazine online sau simple pagini web de prezentare, optimizarea site-urilor în 2023 ar trebui să urmeze niște direcții cât mai clare, precise și de actualitate – pentru a da randamentul mult scontat din punct de vedere al ROI-ului (Return on Investment) și al e-marketingului, în general.
Iată câteva astfel de direcții pe care o agenție SEO – iAgency – ce urmărește cucerirea clasamentului Google Organic, pentru diverși clienți, ar trebui să le ia în considerare în prezent:
1. Experiența utilizatorului (UX): Din acest punct de vedere, pentru a crește în ochii lui Google, o agenție de top ar trebui să se asigure că site-urile clienților sunt rapide, responsive și oferă o navigare ușoară / plăcută.
2. Optimizare pentru căutările vocale: Odată cu dezvoltarea AI (Artificial Intelligence), respectiv – a asistenților virtuali vocali precum Siri, Google Assistant și Alexa, optimizarea pentru căutările vocale devine tot mai importantă. În acest sens, o agenție SEO profesionistă ar trebui să se asigure că site-urile clienților săi sunt optimizate pentru întrebările și comenzile vocale.
3. Conținut de calitate și E-A-T: Google acordă o importanță crescută autorității, expertizei și încrederii (E-A-T) privind conținutul online livrat de o agenție SEO. Astfel, aceasta ar trebui să-și ajute clienții să dezvolte content de înaltă calitate și să construiască autoritate pentru domeniul lor.
4. Local SEO: Dacă clienții agenției au afaceri restrânse ca arie geografică / de adresabilitate, optimizarea pentru căutările locale trebuie să fie o prioritate. Specialiștii agenției ar trebui să se concentreze pe optimizarea listărilor Google (My) Business și să încurajeze recenziile pozitive.
5. Securitate și protecția datelor: Siguranța site-urilor web este crucială, în prezent. Orice site trebuie protejat împotriva atacurilor cibernetice, iar datele utilizatorilor – securizate.
6. Factori mobile-friendly: Cu tot mai mulți utilizatori care accesează Internetul de pe diverse gadget-uri, o agenție „cu ambiții” ar trebui să se concentreze deopotrivă pe optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile, asigurându-se că paginile web sunt compatibile cu tehnologiile de ultimă oră.
7. Structurarea datelor: Implementarea datelor structurate, în mod corect și relevant, poate ajuta site-urile să apară într-o manieră mai atractivă în rezultatele căutării.
8. Analiză și raportare: O agenție SEO de maximă încredere ar trebui să ofere clienților săi rapoarte periodice și detaliate, recomandabil lunar, despre performanța SEO a site-urilor lor și să ajusteze strategia în funcție de datele furnizate.
9. Conținut video / multimedia: Conținutul video câștigă tot mai mult teren în SEO. Agenția colaboratoare ar trebui să-și ajute clienții să creeze și să optimizeze inclusiv conținut video de calitate.
10. SEO pe multiple platforme: În anumite cazuri, optimizarea în paralel și pentru alte motoare de căutare, precum Bing sau Yahoo, poate avea un rol semnificativ (pentru anumite nișe de piață).
În concluzie, o agenție specializată în Search Engine Optimization ar trebui să fie la curent cu cele mai recente tendințe și să ofere servicii de optimizare care să se adapteze la schimbările din lumea motoarelor de căutare și a tehnologiei digitale.