18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Kim Jong Un sosește în Rusia și se întâlnește cu oficiali

VIDEO: Kim Jong Un sosește în Rusia și se întâlnește cu oficiali

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marți (12 septembrie) în Rusia cu un tren privat, în acordurile unei fanfare militare, pentru a discuta cu președintele Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul i-a avertizat că nu ar trebui să facă schimb de arme.

Kim a plecat duminică (11 septembrie) de la Pyongyang spre Rusia la bordul trenului său, care are o vopsea verde măsliniu caracteristică, a relatat marți presa de stat din Nord, însoțit de înalți oficiali din industria de armament și militari.

O înregistrare video difuzată de televiziunea de stat rusă l-a arătat pe Kim îmbrăcat în costum și zâmbind în timp ce cobora din trenul său pe un covor roșu într-o gară din Orientul Îndepărtat rusesc pentru a fi întâmpinat de o delegație de bun venit, precum și de o fanfară militară.

O sursă rusă care are cunoștință despre călătorie declarase anterior pentru Reuters că Kim a sosit marți dimineață, părăsind trenul pentru a se întâlni cu oficialii ruși în Khasan, principala poartă feroviară către Orientul Îndepărtat al Rusiei, înainte de a-și continua drumul.

Imaginile difuzate de Oleg Kozhemyako, guvernatorul regiunii Primorsky din Orientul Îndepărtat al Rusiei, l-au arătat pe Kim, așezat pe un scaun mare și alb, discutând cu o delegație condusă de Alexander Kozlov, ministrul rus al resurselor naturale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă