12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPreședintele Barcelonei vrea schimbarea formatului Ligii Campionilor

Președintele Barcelonei vrea schimbarea formatului Ligii Campionilor

UEFA a organizat o masă rotundă cu reprezentanţii cluburilor în luna martie, pentru a discuta viitorul format al Ligii Campionilor şi al celorlalte cupe continentale începând cu anul 2024.

Preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), Andrea Agnelli, a convocat o adunare generală a celor 232 cluburi pentru a discuta viitorul competiţiilor UEFA.

Barcelona a eliminat-o pe Manchester United din sferturile Ligii Campionilor şi este la un pas de finala de la Madrid, după ce a învins Livepool cu 3-0 în prima manşă a semifinalelor.

”Fanii ne cer mai multe meciuri europene. Şi din 2024, noul format va permite asta. Vom face schimbări în bine. Când am jucat cu Manchester United, a fost pentru prima oară în ultimii 11 ani. Cu Liverpool ne-am întâlnit pentru prima oară din 2006. Am jucat multe meciuri, dar nu cu echipa ca Liverpool sau United”, a declarat Bartomeu pentru presa engleză.

United a eliminat-o pe Barca din semifinalele Ligii Campionilor în sezonul 2007/2008, înainte de a cuceri trofeul, dar catalanii şi-au luat apoi revanşa în finalele din 2009 şi 2011. Liverpool a eliminat Barca în optimile Ligii Campionilor în sezonul 2006/2007.

Preşedintele clubului catalan este împotriva ideii ca echipele mari să aibă garantate locuri în Liga Campionilor: ”Nimeni nu vorbeşte de o ligă închisă sau o Superligă. Va fi o evoluţie, ceva atractiv. Nu va fi o revoluţie”.

Bartomeu s-a arătat favorabil proiectului din La Liga, în care unele meciuri să se desfăşoară în străinătate, de care a fost respins de federaţia spaniolă: ”Vrem să continuăm ‘fotbalizarea’ SUA. Vreau să fie trei meciuri în fiecare an în străinătate care să promoveze La Liga: unul în SUA, unul în Orientul Mijlociu şi unul în Asia. Ei ne văd la televizor şi asta e calea să ne apropiem mai mult de fani”.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă