Papa Francisc și-a încheiat luni (4 septembrie) vizita în Mongolia cu o oprire pentru a inaugura Casa Milostivirii, o structură multifuncțională care va oferi asistență medicală temporară celor mai nevoiași din Ulaanbaatar, precum și persoanelor fără adăpost, victimelor abuzurilor domestice și migranților.
Situată într-o școală transformată și concepută de cel mai important cleric catolic din Mongolia, cardinalul italian Giorgio Marengo, Casa Milei este destinată să servească un fel de centu caritabil care să coordoneze activitatea instituțiilor misionare catolice și a voluntarilor locali.
Principalul scop al călătoriei de cinci zile a Papei a fost vizitarea micii comunități catolice, însă aceasta a căpătat conotații internaționale din cauza propunerilor sale către China vecină cu privire la libertatea religioasă în țara comunistă.
„Adevăratul progres al unei națiuni nu se măsoară prin bogăția economică, cu atât mai puțin prin investiția în puterea iluzorie a armamentului, ci prin capacitatea sa de a asigura sănătatea, educația și dezvoltarea integrală a poporului său”, a spus Francisc.
El a spus că dorește să risipească „mitul” potrivit căruia scopul instituțiilor catolice ar fi acela de a converti oamenii la această religie, „ca și cum grija față de ceilalți ar fi un mod de a-i atrage pe oameni să se „alăture””.
Mongolia, predominant budistă, are doar 1.450 de catolici la o populație de 3,3 milioane de locuitori.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!