21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăVideoSUA: Rețeaua notorie de hacking „Qakbot” „demontată”

SUA: Rețeaua notorie de hacking „Qakbot” „demontată”

Autoritățile din SUA au declarat marți (29 august) că o operațiune internațională de aplicare a legii a făcut ca faimoasa platformă malware de hacking „Qakbot” să fie demontată. Aceasta era folosită pe scară largă de infractorii cibernetici într-o varietate de infracțiuni financiare, potrivit Reuters.

 „Qakbot este una dintre cele mai de succes, persistente și notorii botnet-uri din lume”, a declarat Martin Estrada, procurorul Statelor Unite pentru Districtul Central al Californiei.

Operațiunea a implicat și Franța, Germania, Țările de Jos și Marea Britanie.

Descoperit pentru prima dată în urmă cu mai bine de un deceniu, Qakbot este răspândit în mod obișnuit prin e-mailuri rău intenționate, capcane, trimise unor victime nebănuitoare.

Cercetătorii de securitate spun că cred că rețeaua de hacking își are originea în Rusia și a atacat organizații din întreaga lume, din Germania până în Argentina.

FBI anunță că a destructurat o rețea globală de computere piratate folosite în cadrul unei scheme de fraudă majoră

FBI și agențiile europene de aplicare a legii au dezmembrat o rețea masivă de calculatoare piratate care a fost folosită pentru a sustrage sute de milioane de dolari de la victime, au anunțat marți agențiile, transmite CNN.

Departamentul de Justiție a confiscat peste 8 milioane de dolari în criptomonede de la hackeri și a eliminat codul malițios al acestora dintr-un număr nespecificat de computere infectate din SUA și din întreaga lume, potrivit anunțului, care a precizat că aproximativ 200.000 au fost infectate în SUA și 700.000 la nivel global.

Este o lovitură dată unui instrument de hacking cunoscut sub numele de Qakbot, pe care bandele de ransomware vorbitoare de limbă rusă l-au folosit pentru a provoca “daune semnificative” furnizorilor de servicii medicale și agențiilor guvernamentale din întreaga lume, a declarat Departamentul de Justiție. Departamentul a precizat că agențiile de aplicare a legii din Franța, Germania, Țările de Jos și Regatul Unit au contribuit la această operațiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Justiția face recrutări masive: Peste 14% din posturile de judecător și 25% de procuror, scoase la concurs

CSM anunță că are vacante peste 700 de posturi de judecători și tot atâtea pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a demarat...

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

Peste 22.000 de persoane trec în Siria în contextul loviturilor israeliene asupra Libanului: surse de securitate siriene.

Surse de securitate siriene au declarat că peste 22.000 de persoane au trecut din Liban în Siria prin două dintre punctele de trecere a...
Ultima oră
Pe aceeași temă