16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSocialJustițieO avocată condamnată pentru trafic de influență vrea să intre în magistratură

O avocată condamnată pentru trafic de influență vrea să intre în magistratură

O avocată care a fost condamnată, pentru trafic de influență, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, vrea acum să intre în magistratură.

Avocata M.S. fusese condamnată la închisoare cu suspendare în anul 2006. Acum, în anul 2023, respectiva avocată transmite, prin mail, o rugăminte către redacția ziarului “România liberă”, în care solicită ștergerea de pe internet a articolului, din anul 2006, în care ziarul anunța că a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Argumentația acestei cereri este stupefiantă:

“Nu mai este de actualitate, au trecut 16 ani

Îmi aduce grave prejudicii de imagine.

Îmi aduce un prejudiciu consistent legat de depunerea dosarului pt examen magistratură.

Va rog frumos sa eliminati articolul”

Deci avocata nu se simte vinovată de fapta pentru care fusese condamnată, nici nu consideră că fapta pe care a comis-o îi aduce prejudicii de imagine. Ea consideră că articolul de presă în care era relatată fapta ei îi aduce prejudicii de imagine!

Mai mult, avocata M.S. se consideră potrivită să devină magistrat – în ciuda faptului că a fost condamnată pentru trafic de influență. Doar faptul că s-a aflat despre condamnarea ei îi aduce “un prejudiciu consistent”.

Într-adevăr, avocata apărea printre candidații la admiterea în magistratură, în anul 2022. La acel moment, ea a susținut mai multe contestații în privința baremului la materia Penal. Toate contestațiile i-au fost respinse.

Avocații pe care i-am consultat ne-au explicat că, dacă o condamnare a fost decisă de instanță în anul 2006, persoana condamnată (M.S.) are totuși dreptul legal, în prezent, să candideze pentru admiterea în magistratură. Rămâne în discuție problema de ordin moral – dacă o persoană condamnată pentru o faptă penală este îndreptățită să devină magistrat și, mai ales, ce autoritate va avea această persoană ca magistrat, dacă ea a fost cândva condamnată pentru o faptă penală.

Vor dori, oare, magistrații români, să fie colegi cu o persoană care a fost condamnată pentru trafic de influență?

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă