O nouă formă de anxietate socială este prezentă în conștiința publicului și afectează generațiile mai tinere mai des decât generațiile mai în vârstă. Problema se numește „anxietate de meniu” și, deși nu este un diagnostic oficial, afectează nenumărați oameni, transmite Upworthy.
Un sondaj realizat de OnePoll pe 2.000 de participanți și comandat de Avocado Green Mattress, a constatat că generațiile mai tinere aveau mult mai multe șanse de a avea anxietate în timp ce comandă dintr-un meniu — 41% dintre generația Z și milenialii (cu vârsta cuprinsă între 18 și 43 de ani), comparativ cu doar 15 ani. % dintre generația X și baby boomers (cu vârsta cuprinsă între 44 și 77 de ani).
Există multe moduri diferite în care anxietatea meniului se manifestă. Oamenii pot avea dificultăți în a decide ce să comande, mai ales într-un local cu un meniu extins. De asemenea, pot fi prea îngrijorați că ar fi făcut o alegere greșită.
Aspectul social poate fi, de asemenea, provocator pentru unii oameni, deoarece pot simți că sunt judecați pentru ceea ce comandă sau că sunt sub presiune nejustificată pentru a face alegerea în timp util.
De altfel, unii oameni ar putea fi îngrijorați de impactul asupra mediului al comenzii lor și de cât timp va dura gătirea.
„Mi-aș imagina că oamenii care se confruntă deja cu anxietate ar fi mai predispuși să se confrunte cu anxietatea de meniu”, a spus consilierul licențiat în sănătate mintală Natasha D’Arcangelo, pentru Lifehacker.
„Oamenii care se luptă cu anxietatea de performanță sau perfecționismul ar putea fi, de asemenea, mai predispuși să o experimenteze. Ar putea fi, de asemenea, un semn că nivelul tău general de stres este crescut dacă ceea ce era o simplă decizie acum te paralizează anxietatea sau frica,” continuă aceasta.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!