ChatGPT este acum disponibil pentru utilizatorii de Android din Statele Unite, India, Bangladesh și Brazilia, a anunțat OpenAI, notează Reuters.
Pe măsură ce inteligența artificială devine utilizată pe scară largă în sarcini precum scrierea de conținuturi sau codarea, OpenAI, cu sediul în San Francisco, a anunțat săptămâna trecută ChatGPT pentru Android pentru a-și extinde și mai mult baza de utilizatori.
ChatGPT, care a fost lansat de compania condusă de Sam Altman în luna noiembrie a anului trecut, este disponibil pe platforma iOS a Apple din luna mai.
Succesul viral al ChatGPT a declanșat un val de entuziasm în domeniul inteligenței artificiale, determinând companii precum Microsoft și Alphabet, compania mamă a Google, să investească miliarde de dolari în această tehnologie.
OpenAI a declarat că va extinde lansarea pe Android în alte țări în cursul săptămânii viitoare.
ChatGPT are “un mare potențial” pentru a îmbunătăți prevenirea și depistarea cancerului, potrivit unui studiu
Cu toții am trecut prin această situație: o scurtă căutare pe Google pentru a căuta simptome necunoscute și, dintr-o dată, suntem îngrijorați că am putea avea cancer.
Pe măsură ce pacienții apelează în mod obișnuit la internet pentru sfaturi de sănătate, ce ne rezervă viitorul cu ajutorul roboților de chat cu inteligență artificială (AI), cum ar fi ChatGPT, capabili să le răspundă la întrebări în doar câteva secunde, și cât de fiabile sunt aceste răspunsuri?, scrie Euronews.com.
Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Maryland (UMSOM) și-au propus să evalueze “caracterul adecvat” al răspunsurilor oferite de ChatGPT la 25 de întrebări obișnuite despre prevenirea și depistarea cancerului de sân.
Aceștia au constatat că modelul de inteligență artificială s-a descurcat destul de bine și că ar putea fi util pentru a sensibiliza publicul cu privire la simptomele cancerului de sân și la recomandările de screening, deși uneori informațiile furnizate erau “inexacte sau chiar fictive”.
“Am constatat că ChatGPT a răspuns corect la întrebări în aproximativ 88% din cazuri, ceea ce este destul de uimitor”, a declarat autorul corespondent al studiului, Dr. Paul Yi, profesor asistent de radiologie diagnostică și medicină nucleară la UMSOM.
“Are, de asemenea, avantajul suplimentar de a rezuma informațiile într-o formă ușor de digerat pentru a fi ușor de înțeles de către consumatori”, mai spune acesta.
Pentru studiul lor, care a fost publicat marți în revista Radiology, cercetătorii au creat un set de 25 de întrebări legate de sfaturile privind depistarea cancerului de sân.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!