21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Putin avertizează Polonia împotriva agresiunii față de Belarus

VIDEO: Putin avertizează Polonia împotriva agresiunii față de Belarus

Președintele Vladimir Putin a acuzat vineri (21 iulie) Polonia, membră NATO, că are ambiții teritoriale în fosta Uniune Sovietică, fără a prezenta dovezi pentru afirmațiile sale, și a declarat că orice agresiune împotriva vecinului și aliatului apropiat al Rusiei, Belarus, va fi considerată un atac împotriva Rusiei.

Moscova va reacționa la orice agresiune împotriva Belarusului, care formează cu Rusia un “stat al Uniunii” laxe, “cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Securitate.

Comitetul de Securitate de la Varșovia a decis să deplaseze unități militare în estul Poloniei după ce membri ai forței de mercenari rusești Wagner au ajuns în Belarus, a declarat vineri secretarul său, citat de agenția de presă de stat PAP.

Polonia neagă orice ambiții teritoriale în Belarus.

În declarațiile sale, Putin a mai afirmat că partea de vest a Poloniei a fost un cadou al liderului sovietic Iosif Stalin pentru această țară și că Rusia le va reaminti polonezilor despre acest lucru.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă