10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFotbalE oficial! Christian Pulisic a semnat cu AC Milan. Suma încasată de...

E oficial! Christian Pulisic a semnat cu AC Milan. Suma încasată de Chelsea

Atacantul american Christian Pulisic a semnat un contract pe patru ani cu AC Milan, cu o opţiune de un an suplimentar.

Milanezii l-au transferat pe Pulisic de la formația londoneză Chelsea, iar pentru serviciile acestuia italienii vor plăti 20 milioane euro plus bonusuri. Pulisic a ajuns la Chelsea de la Borussia Dortmund în schimbul a 57,6 milioane de lire sterline în 2019, devenind cel mai scump fotbalist din America de Nord.

În cele patru sezoane petrecute pe Stamford Bridge, Pulisic a strâns 145 meciuri, a marcat 26 de goluri şi a oferit 21 pase decisive. El a contribuit la succesele londonezilor din Liga Campionilor, Supercupa UEFA şi Campionatul Mondial al cluburilor în 2021.

Pulisic a primit tricoul cu numărul 11, purtat de Zlatan Ibrahimovic și a declarat: „Nu încerc să îi iau locul, el este o legendă, dar este un nou început şi mi-a plăcut acest număr”.

FOTO: Facebook AC Milan

La Milan, Pulisic îl va avea din nou coechipier pe Ruben Loftus-Cheeck, care a părăsit-o, de asemenea, pe Chelsea.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă