19.3 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaLoviturฤƒ de stat รฎn Rusia: Prigojin a ordonat trupelor sale sฤƒ se...

Loviturฤƒ de stat รฎn Rusia: Prigojin a ordonat trupelor sale sฤƒ se retragฤƒ pentru a evita vฤƒrsarea de sรขnge rus

Evgheni Prigojin le-a ordonat luptฤƒtorilor sฤƒi sฤƒ se รฎntoarcฤƒ la bazele lor รฎntr-o rฤƒzgรขndire surprinzฤƒtoare de la lansarea unei revolte armate รฎmpotriva liderilor militari ai Rusiei.

Prigojin se afla รฎn mijlocul unui avans cฤƒtre Moscova ศ™i se afla la mai puศ›in de 200 de km de capitalฤƒ cรขnd a anunศ›at cฤƒ ศ™i-a oprit trupele.

โ€žNe รฎntoarcem coloanele ศ™i ne รฎntoarcem รฎn taberele de cรขmpโ€, a spus Prigojin. El a spus cฤƒ a รฎnศ›eles importanศ›a momentului ศ™i nu a vrut sฤƒ โ€žverse sรขnge rusescโ€.

Civilii din Rostov stau la rรขnd sฤƒ facฤƒ poze cu tanc Wagner:

Alexander Lukaศ™enko, liderul Belarusului, a pฤƒrut sฤƒ revendice decizia, spunรขnd cฤƒ anunศ›ul lui Prigojin a urmat negocierilor dintre cei doi.

Provincia de Sud a Rusiei atenueazฤƒ restricศ›iile dupฤƒ oprirea marศ™ului lui Wagner
Autoritฤƒศ›ile din regiunea Lipetsk, din sudul Rusiei, au รฎnceput sฤƒ ridice restricศ›iile dupฤƒ ce grupul Wagner, care a intrat mai devreme รฎn provincie, a anunศ›at cฤƒ se va retrage.

โ€žรŽncepem sฤƒ ridicฤƒm restricศ›iile introduse astฤƒziโ€, a declarat guvernatorul Igor Artamonov pe Telegram.

22:09
Putin รฎi mulศ›umeศ™te liderului Belarus, spune Minsk, dupฤƒ rฤƒzgรขndirea trupelor Wagner


Minsk a spus cฤƒ preศ™edintele rus Vladimir Putin i-a mulศ›umit omului puternic din Belarus, Alexander Lukaศ™enko, dupฤƒ ce ศ™eful lui Wagner a anunศ›at cฤƒ รฎศ™i รฎntoarce forศ›ele.:

โ€žPreศ™edintele Belarusului l-a informat รฎn detaliu pe preศ™edintele Rusiei despre rezultatele negocierilor cu conducerea PMC Wagnerโ€, a declarat serviciul de presฤƒ al lui Lukaศ™enko รฎntr-o declaraศ›ie, adฤƒugรขnd cฤƒ Putin โ€ža mulศ›umit colegului sฤƒu din Belarusโ€.

ศ˜eful forศ›ei de mercenari rebeli Wagner a ameninศ›at cฤƒ va mฤƒrศ™ฤƒlui asupra Moscovei sรขmbฤƒtฤƒ, รฎnainte de a anunศ›a o retragere uimitoare, spunรขnd cฤƒ nu vrea sฤƒ verse sรขnge.

Prigojin a spus cฤƒ s-a terminat:

„Voiau sฤƒ distrugฤƒ PMC Wagner. Am ieศ™it pe 23 iunie la Marศ™ul Justiศ›iei. รŽntr-o zi, am mers la aproape 200 km de Moscova. รŽn acest timp, nu am vฤƒrsat nici mฤƒcar o picฤƒturฤƒ de sรขnge a luptฤƒtorilor noศ™tri. Acum, a venit momentul รฎn care sรขngele se poate vฤƒrsa. De aceea, รฎnศ›elegรขnd responsabilitatea vฤƒrsฤƒrii de sรขnge rusesc pe una dintre pฤƒrศ›i, ne รฎntoarcem convoaiele ศ™i ne รฎntoarcem รฎn taberele de cรขmp conform planului.”

Audio: https://t.me/concordgroup_official/1303

Primarul Moscovei i-a รฎndemnat pe locuitori sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ รฎnฤƒuntru, รฎn timp ce Evgheni Prigojin ศ™i forศ›a sa mercenarฤƒ nฤƒvฤƒlesc la doar 300 de km de capitalฤƒ. 

โ€žSituaศ›ia este dificilฤƒโ€, a spus Serghei Sobianin. โ€žVฤƒ cer sฤƒ vฤƒ abศ›ineศ›i pe cรขt posibil de a vฤƒ deplasa รฎn jurul oraศ™uluiโ€, a spus el, avertizรขnd cฤƒ ศ™i drumurile pot fi รฎnchise. 

รŽn jurul orei 17:00, ora localฤƒ, s-a spus cฤƒ forศ›ele lui Prigojin โ€žse deplaseazฤƒ prinโ€ regiunea Lipetsk, la aproximativ 300 de km sud de Moscova, a spus guvernatorul local. Revoltaศ›ii cautฤƒ sฤƒ avanseze รฎn capitalฤƒ ศ™i sฤƒ rฤƒstoarne conducerea militarฤƒ a Rusiei. 

Cele mai recente actualizฤƒri, momente cheie:

17:26 Forศ›ele lui Kadyrov au ajuns la Rostov 18:28 รฎnaintarea Wagner spre Moscova 

Loviturฤƒ de stat รฎn Rusia: mercenarii Wagner avanseazฤƒ spre Moscova,
Sursa foto The Telegraph

19:18 Kremlinul neagฤƒ cฤƒ Putin a fugit din Moscova 

14:08 Elicopterele armatei ruse deschid focul asupra convoiului Wagner ora 

14:25 Intrฤƒm รฎn Rostov, spune Prigojin

18.15

Cรขinele nebun al lui Vladimir Putin avea sฤƒ-l muศ™te mereu.

Grupul Wagner ศ™i liderul lor crud Yevgeny Prigojin au doar dispreศ› pentru autoritate, scrie Con Coughlin.

Cรขnd Vladimir Putin a autorizat crearea Grupului Wagner รฎn 2014, scopul a fost sฤƒ รฎi ofere propria sa armatฤƒ privatฤƒ care sฤƒ-l ajute sฤƒ extindฤƒ aria globalฤƒ a Rusiei. Aศ™adar, preศ™edintele rus poartฤƒ unica vinฤƒ pentru faptul cฤƒ, รฎn loc sฤƒ-ศ™i รฎmplineascฤƒ visul de a restabili Rusia ca putere mondialฤƒ majorฤƒ, monstrul mercenar pe care l-a ajutat sฤƒ-l creeze รฎncearcฤƒ acum sฤƒ-ศ™i rฤƒstoarne regimul autocratic. Dar la ce se aศ™tepta Putin atunci cรขnd a optat pentru a face un criminal cunoscut precum Evgheni Prigojin ศ™ef al Grupului Wagner? รŽnainte de apariศ›ia sa bruscฤƒ pe scena Kremlinului, principala pretenศ›ie a lui Prigojin la faimฤƒ a fost perioada de 13 ani รฎntr-o colonie penalฤƒ rusฤƒ, care i s-a acordat pentru rolul sฤƒu รฎn jefuirea violentฤƒ a unei tinere din Sankt Petersburg. Poate cฤƒ Prigojin a รฎncercat sฤƒ se รฎnfฤƒศ›iศ™eze ca un personaj reformat dupฤƒ eliberare, fฤƒcรขndu-ศ™i avere cu restaurante, dar instinctele sale criminale nu au fost niciodatฤƒ departe de suprafaศ›ฤƒ รฎn conducerea lui Wagner.

18:02

Nu-l folosiศ›i pe Wagner pentru a atinge obiective rusofobe, avertizeazฤƒ Ministerul de Externe al Rusiei Occidentul Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat ศ›ฤƒrile occidentale sฤƒ nu foloseascฤƒ revolta grupului de mercenari Wagner โ€žpentru a-ศ™i atinge obiectivele rusofobeโ€. Urmeazฤƒ o declaraศ›ie de vineri รฎn care a spus cฤƒ a crescut numฤƒrul reprezentanศ›ilor UE excluศ™i din Rusia ca rฤƒspuns la noile sancศ›iuni europene asupra ศ›ฤƒrii.
17:38 Cartografiat: operaศ›iunile globale ale lui Wagner

Odatฤƒ o micฤƒ organizaศ›ie รฎn umbrฤƒ, grupul Wagner a devenit un contractant militar global. Iatฤƒ o privire asupra locului รฎn care funcศ›ioneazฤƒ:

Operaศ›iunile globale ale grupului Wagner Compania militarฤƒ privatฤƒ este formatฤƒ din personal de pรขnฤƒ la 50.000 รฎn total ศ™i pรขnฤƒ la 200.000 รฎn rezervฤƒ

Loviturฤƒ de stat รฎn Rusia: mercenarii Wagner avanseazฤƒ spre Moscova,
Sursa The Telegraph

Citeศ™te si UPDATE Lupte grele รฎn revolta condusฤƒ de Wagner, cine li s-ar putea alฤƒtura

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublฤƒ specializare Drept ศ™i Criminologie. Este de origine est-europeanฤƒ, cu experienศ›ฤƒ bogatฤƒ รฎn comunicare ศ™i relaศ›ii publice. Anterior a lucrat ca specialist รฎn marketing รฎn Romรขnia, iar din 2015 pledeazฤƒ รฎmpotriva regimurilor autoritare ศ™i a abuzurilor drepturilor omului. รŽn 2017, a devenit editorialist la Romรขnia Liberฤƒ, contribuind la jurnalismul de investigaศ›ie ศ™i cercetarea socialฤƒ europeanฤƒ. Ea a dezvoltat o relaศ›ie excelentฤƒ cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) ศ™i Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea ศ™i publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice pรขnฤƒ la opinii privind crizele de sฤƒnฤƒtate (pandemia Covid), cea mai recentฤƒ preocupare fiind legatฤƒ de agresiunea Rusiei รฎmpotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ