La aproximativ un an de la reabilitarea anunțată cu surle și trâmbițe de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe mai multe străzi din Centrul Istoric al Capitalei gropile cauzate de lipsa pietrei cubice sau deterioararea pavelelor par mai mari decât înainte de începerea lucrărilor.
Imaginile surprinse de jurnaliștii cotidianului național “România liberă” arată cum pe mai multe străzi din Centrul Istoric al Capitalei, precum Covaci, Lipscani, Șelari și Smârdan, pietonii riscă să se accidenteze serios în gropi de dimensiuni considerabile cauzate, în cele mai multe cazuri, de lipsa bucăților de piatră cubică și deteriorarea pavajelor.
Aceasta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ un an, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se filma alături de câțiva muncitori, chiar pe una dintre aceste străzi, anunțând reabilitarea pietonalulului, după 12 ani.
Cât dai, atât face
Pe unele porțiuni ale străzilor mai sus menționate, se pot observa gropi chiar mai mari decât cele existente înainte de începerea lucrărilor de reabilitare lăudate de edilul-șef.
Nicușor Dan preciza, tot anul trecut, că Primăria Municipiului București nu va plăti niciun ban pentru aceste lucrări de reabilitare a pietonalului din Centrul Istoric, deoarece, există un contract de mentenanță încă valabil.
Încă de la publicarea pe pagina sa de Facebook a unui clipd video în care prezenta, alături de câțiva muncitori demararea lucrărilor de reabilitare, Nicușor Dan a fost criticat de specialiștii în Construcții, deoarece unul dintre “meseriași” aranja piatra cubică lovind-o cu un Ciocan metalic, ceea ce îi poate provoca fisuri externe sau interne pavajului.
Rezultatele operațiunii Dorel susținute de primar
Practic, în acest moment, mare parte din porțiunile de străzi din Centrul Istoric unde nu mai sunt gropi, sunt cele reabilitate de furnizorul de gaze naturale pentru această zonă, care a intervenit pentru lucrări la rețea, după reabilitarea ordonată de administrația publică locală, readucând zona nu la faza inițială, ci la una mult mai corect executată.
“Suntem în zona Lipscani sau Centrul Istoric, o zonă foarte circulată de bucureșteni și de turiști. Avem un pavaj special din piatră cubică pus în 2012. Nu s-a mai intervenit de atunci. Nu s-a făcut niciun fel de mentenanță. Acum, cu firmele cu care încă suntem în garanție lucrăm la reabilitarea pavajului și într-o lună din acest moment, vom avea pavajul reabilitat și reabilitate și elementele de mobilier, băncuțe și jardiniere”, declara Nicușor Dan, în clipul video postat anul trecut pe pagina sa de Facebook, la ceea ce ar fi trebuit să însemne startul reabilitării zonei pietonale.
Nu este singura zonă din centrul Capitalei unde cetățenii sunt nemulțumiți de modul în care administrația publică locală condusă de Nicușor Dan se ocupă de trotuare și de suprafața carosabilă.
În Piața Unirii, chiar în fața Magazinului Unirea, la ordinul lui Nicușor Dan, Poliția Locală București a stopat lucrările de modernizare a trotuarului, demarate de Primăria Sectorului 3.
Aceasta, în condițiile în care cetățenii riscau să se accidenteze călcând pe pavajele mișcătoare plasate de administrația Dan, tot ca o lucrare de “reabilitare”.
În prezent, trotuarul din Piața Unirii a rămas un șantier abandonat.
Zona Pieței Unirii a fost cedată în administrare de Primăria Capitalei către cea a sectorului 4, care și-a asumat inclusiv refacerea plăcii de beton de peste Dâmbovița.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!