Artiștii de graffiti din Gaza au pictat picturi murale pe rămășițele caselor distruse într-o lovitură cu rachete israeliene, în timpul luptelor transfrontaliere din mai. „Vrem să transmitem lumii întregi un mesaj că poporul palestinian are dreptul de a fi ca orice alt popor”, a spus artistul vizual Fidaa Younis, potrivit Reuters.
Artiștii de graffiti din Gaza au fost zăriți pictând picturi murale pe case ruinate, în Deir al-Balah, Gaza.
Casele au fost distruse de o rachetă israeliană într-o lovitură din timpul luptelor transfrontaliere din mai.
Artiștii din Gaza au desenat cu graffiti picturi murale pe pereții caselor distruse după loviturile aeriene israeliene
„Scopul și mesajul nostru este să arătăm lumii că, în mijlocul molozului și distrugerii, putem transmite un mesaj prin picturi artistice care exprimă suferința poporului nostru. Dorim să transmitem lumii întregi un mesaj că poporul palestinian are dreptul să fie ca orice alt popor, deoarece suntem singurii oameni încă sub ocupație ”, spune Fidaa Younis, artist vizual.
Dărâmăturile încă înconjoară casele, iar părți din rachete explodate sunt, de asemenea, expuse.
Imagini Spectaculoase – Un graffiti realizat pe un munte din Alpii elveţieni
Imagini spectaculoase cu un graffiti care înfățișează delicatețea norilor a fost realizat pe un munte din Alpii elvețieni.
Intitulat ”Un nouveau souffle” (”Un nou început”), proiectul, cu o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, realizat de artistul francez Saype, în vârstă de 32 de ani, împodobeşte vârful Moleson din vestul Alpilor elveţieni.
Creaţia înfăţişează un băieţel care face baloane şi a fost realizată cu pigmenţi naturali precum cărbunele şi creta într-o regiune propice pentru formarea norilor, în încercarea de a reflecta legătura cu felul în care copiii admiră cerul, a precizat artistul pentru Reuters.
”Cred că trăim într-o lume foarte agitată şi avem nevoie de puţină delicateţe, iar norii sunt, în opinia mea, asemănători unui vis, cu imaginaţia”, a spus el.
”Pe când eram copiii, ne imaginam că norii iau diferite forme. Şi cred că acum este un moment când trebuie să respirăm – şi tot cu delicateţe – să învăţăm din nou să creăm, prin intermediul reveriei, lumea de mâine”, a mai spus artistul.
Cunoscut pentru graffiti-urile sale monumentale realizate pe iarbă şi care se văd cel mai bine de la înălţime, Saype a mai pictat în locuri precum o mahala din Africa de Sud sau pe pajiştea din faţa sediului european al Organizaţiei Naţiunilor Unite, de la Geneva.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!